Proiect CJ pentru siturile Natura 2000 din Oradea şi Băi

Seminarii informative despre siturile Natura 2000
Seminarii informative despre siturile Natura 2000
În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor, a organizat în cadrul proiectului “Managementul conservativ al siturilor Natura 2000 aflate în custodia Muzeului Țării Crișurilor”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial Mediu”, cod SMIS- CSNR 42800, seminarii de informare cu privire la diversitatea şi valoarea habitatelor şi a speciilor de interes comunitar şi naţional pentru care au fost desemnate ariile vizate prin proiect.

De asemenea, s-au făcut informări privitoare la măsurile de conservare specifice unor astfel de arii protejate, valorile și beneficiile pe care le poate aduce implementarea rețelei Natura 2000 în România.

Seminariile de informare s-au desfășurat în ariile de interes ale proiectului (Oradea, Băile Felix, Băile 1 Mai și Betfia) şi au avut drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța conservării biodiversității în siturile Natura 2000 vizate de proiect: Betfia – sit Natura 2000 şi Locul fosilifer de pe dealul Șomleu – rezervaţie naturală; lacul Pețea – sit Natura 2000 şi pârâul Pețea – rezervaţie naturală; Tășad – sit Natura 2000 şi Calcarele tortoniene de la Tășad – rezervaţie naturală.

S-au prezentat informații utile despre modul în care implementarea rețelei Natura 2000 poate aduce o contribuție importantă la diversificarea economiei locale, la reducerea problemelor de mediu şi ecoturism. Totodată, în cadrul evenimentelor au fost evidenţiate amenințările la adresa habitatelor și speciilor de interes comunitar și național, precum și necesitatea aplicării unui management conservativ la nivelul acestor arii.

La seminarii au participat un număr total de 200 de persoane, reprezentanți ai comunităților locale, lideri de opinie, proprietari și utilizatori de terenuri din zonele vizate, alături de factori decizionali și au fost distribuite materiale de informare și promovare specifice proiectului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !