Proiect de aparare contra inundatiilor

De Dan Birta
Lucrări pe Crişul Negru
Lucrări pe Crişul Negru
Luni, 17 iunie 2013, a avut loc finalizarea proiectului transfrontalier HU-RO „Dezvoltarea complexă cu rol de apărare împotriva inundaţiilor a Crişului Negru”.

Proiectul a fost demarat în martie 2011 atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul Ungariei. În total, valoarea proiectului a fost de 1.77.831 euro din care, pentru partea română s-au alocat 754.229 euro. Poderea finanţărilor a fost de 85% din fonduri UE, 13% din bugetul de stat şi 2% din fondurire A.B.A Crişuri.

Obiectivul principal a constat în îmbunătăţirea condiţiilor de scurgere pe râul Crişului Negru pe sectorul român şi maghiar prin asigurarea stabilităţii albiei. De asemenea, prin reconstrucţia cantoanelor, staţiilor automate şi mirelor de la Remete (HU) şi Zerind (RO) s-a făcut un progres enorm în ceea ce priveşte activitatea de gospodărire a apelor. „Prin acest proiect transfrontalier s-au relizat două centre de apărare, unul la Zerind şi unul la Remete. Pentru a creşte siguranţa la ape mari pe sectorul transfrontalier, în România, pe râul Crişul Negru, au fost realizate lucrări de consolidare pe ambele maluri pe o lungime de 471m”, a declarat Dumitru Voloşeniuc, director ABA Crişuri.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei peste 31.000 de locuitori din 14 localităţi şi anume : Avram Iancu, Tămaşda, Ciumeghiu, Zerind, Iermata Neagră (RO), Bélmegyer (HU), Tarhos, Doboz, Sarkad, Kötegyán, Méhkerék, Ant şi Gyula.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !