Proiecte de colaborare cu Universitati din Italia

Proiecte de colaborare cu Universitati din Italia
Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale (IGRI) a încheiat, zilele trecute, două proiecte de colaborare cu Universitatea din Padova şi cu cea din Veneţia, ambele iniţiate de prof.univ.dr. Sorin Şipoş.

În perioada 11-13 aprilie 2011, în Universitatea din Padova şi cea de la Veneţia s-au derulat două evenimente deosebit de importante pentru diplomaţia culturală româno-italiană.

În primul caz este vorba de lansarea volumului „Interpretazione del documento storico. Valore documentario e dimensioni letterarie”, coordonat de prof.univ.dr. Sorin Şipoş (Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale) şi prof.univ.dr. Dan Cepraga (Universitatea din Padova, Departamentul de Romaniestică). Volumul este rezultatul unei conferinţe internaţionale, care a avut loc la Padova anul trecut.

Cea de-a doua manifestare, cea de la Veneţia, a fost în fapt o conferinţă internaţională, organizată la iniţiativa Institutului Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, în colaborare cu Universita Ca Foscari di Venezia, Dipartimento di Studi Umanistici, cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea din Oradea.

„Conferinţa cu tema Nazione, Autodeterminazione e Integrazione Nell´Europa Centro – Meridionale, a întrunit o serie de lucrări interdisciplinare care au permis abordarea subiectului general din diverse perspective”, spune decanul IGRI, Ioan Horga.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !