Proiectului regional de educaţie ecologică

De Simona Albinaru
Vor colecta deşeuri reciclabile
Vor colecta deşeuri reciclabile
Pentru a participa la proiect şcolile din judeţ se pot înscrie la APM Bihor până pe data de 21 octombrie.

La nivelul Regiunii Nord-Vest se desfăşoară Programul de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”- ediţia a –VIII-a, iniţiat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare. Proiectul se adresează şcolilor gimnaziale şi licee din judeţele: Bihor, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Sălaj– România şi din judeţul Szabolcs Szatmar-Bereg din Ungaria. Tema concursurilor din cadrul proiectului va fi axată pe un domeniu de interes major: Ecoturismul în contextul gestiunii deşeurilor.

Scopul proiectului constă în informarea şi conştientizarea tinerei generaţii privind importanţa promovării ecoturismului în contexul gestiunii deşeurilor.

„Proiectul se desfăşoară în perioada 1.10.2013 – 1.06.2014 şi constă în derularea unui concurs practic, şi a unui concurs teoretic”,a precizat Loredana Ţîrţ, purtătorul de cuvânt a APM Bihor.

Componente

În cadrul concursului practic, pe toată perioada derulării programului se vor colecta deşeuri reciclabile: hârtie, plastic, pet, deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Echipajul reprezentativ al instituţiei de învăţământ care a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri la nivelul fiecărui judeţ va beneficia alături de câştigătorii etapei regionale de o săptămână de relaxare într-un cadru natural inedit oferit de Tabăra ecologică de la Tarna Mare judeţul Satu Mare.

Concurs teoretic, se va desfăşura în două etape. În prima etapă cea judeţeană concursul va consta într-un test de verificare a cunoştinţelor teoretice dobândite din materialele informative puse la dispoziţie de către organizatori, departajat pe secţiunea gimnaziu şi secţiunea liceu.

Premii: echipamente sportive asigurate de CCR Logistics Syistems RO.

Ocupanţii locurilor 1,2,3 la nivel de gimnaziu, respectiv liceu vor participa la etapa regională care se va desfăşura la Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2014

În cadrul etapei regionale fiecare echipaj va identifica de pe raza judeţului pe care îl reprezintă, o locaţie turistică (staţiune, zonă de agrement, etc) şi având la bază informaţiile dobândite pe parcursul programului, va pregăti o machetă care să reprezinte aspectul actual al zonei alese, respectiv îmbunătăţirile care se impun pentru ca locaţia aleasă să corespundă cerinţelor europene impuse obiectivelor ecoturistice.

Premiu: ocupanţii locurilor 1,2,3 la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu vor beneficia de o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare jud. Satu Mare, alături de câştigătorii concursului practic din fiecare judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !