Protejati-va de incendii!

De Alexandra Lăzureanu
Atenţie la coşurile de fum
Atenţie la coşurile de fum
Toţi cei care ţin la siguranţa proprie şi a locuinţei, trebuie să aibă în vedere câteva măsuri de protecţie atunci când folosesc sursele de căldură.

Având în vedere că temperaturile vor scade din nou la acest sfârşit de săptămână, iar casele vor trebui din nou încâlzite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana vă reaminteşte obligativitatea respectării următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor, în scopul prevenirii unor evenimente nedorite: coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate, coşurile se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 m, în podul casei coşul de fum va fi obligatoriu tencuit pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile, coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi construite, întreţinute şi curăţate periodic pentru a nu provoca incendii, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile, se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului.

„Totodată, la trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel puţin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului şi de asemenea nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului sau ale planşeului”, informează locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !