Protejeaza bogatiile naturale ale Cefei

Protejeaza bogatiile naturale ale Cefei
De pe urma acestui proiect beneficiază, în mod direct 2355 de localnici din Cefa şi 833 de localnici din Geszt.

Vor organiza evenimente şi vor promova măsuri de protecţie a mediului în zona ariilor naturale protejate de pe teritoriul Parcului Natural Cefa şi Parcul National Koros Maros. S-a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Protejează bogăţiile naturale ale comunităţii tale”. Anunţul a fost făcut ieri de către primarul de Cefa, Dumitru Bârnău în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Centrul de afaceri din comună. Valoarea totală a proiectului este de 99.940 de euro din care 52.690 euro vor constitui bugetul comunei Cefa, liderul proiectului din care 85% provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar 2% este contribuţia proprie a comunei Cefa. Restul banilor va ajunge la comunitatea din Geszt. „Munca în echipă, faptul că fiecare dintre angajaţii Primăriei au contribuit cu partea lui în realizarea acestui proiect şi norocul sunt componenete ale succesului în astfel de proiecte”, a spus primarul Cefei care a atras până acum fonduri transfrontaliere în valoare de 1,3 milioane euro. Printre activităţile derulate în cadrul proiectului se numără: achiziţionarea de biciclete pentru adulţi şi copii, biciclete care vor putea fi utilizate în cadrul Parcului Natural Cefa, un tur de biciclete care va avea loc la tradiţionala deschidere de frontieră dintre Cefa şi Geszt, două picnicuri, în Ungaria şi România.

„Am prevăzut şi organizarea unor conferinţe eco centrate pe exploatările de teren ecologice, dar şi o conferinţă având ca temă plantele medicinale. O tabără eco la care vor participa 20 de copii din România şi 20 de copii din Ungaria este cuprinsă în proiect. Va fi organizată o zi a colectării gunoiului atât pentru participanţii români, cât şi pentru cei maghiari, zi în care se vor colecta deşeuri de pe partea românească a parcului, dar şi realizarea unei hărţi color a zonei, alături de broşuri eco, panouri şi plăcuţe care să marcheze punctele de atracţie din Parcul Natural Cefa sunt puncte din acest proiect”, a concluzionat Dumitru Bârnău.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !