PSD: Nu aveţi căldură? Cereţi bani în contul curentului consumat!

De Cristina Ghilea
16Comentarii
Consilierul local Adrian Stângă şi liderul organiaţiei municiopale, Liviu Sabău
Consilierul local Adrian Stângă şi liderul organiaţiei municiopale, Liviu Sabău
Opoziţia locală cere societăţii de să plătească despăgubiri celor pe care-i ţine în frig.

Cu argumentul cotractului cadru care reglementează serviciile de termoficate, pesediştii din organizaţia municipală cer Termoficare SA să ofere compensaţii către clienţii care nu beneficiază de apă caldă şi încălzire la parametri acceptabili sau deloc. „Contractul cadru al societăţii care e publicat şi pe site-ul Termoficare SA prevede obligaţia furnizării de apă caldă de consum cu o temperatură între 55 şi 60 de grade Clesius şi căldură care să asigure confortul termic normal pentru locuinţe”, arată Liviu Sabău, liderul organizaţiei municipale.

Acesta invocă acelaşi act care prevede că clienţii societăţii pot beneficia de „reducerea valorii facturilor cu contravaloarea cantităţii de căldură din apa caldă nelivrată în cazul în care temperatura agentului medie a acesteia este mai mică de 50 de grade, respectiv de o reducere a facturii cu contravaloarea energiei termice nelivrate pe perioada în care s-a depăşit limita de timp comunicată pentru oprirea furnizării energiei termice sau în cazul prelungirii timpului de intervenţie”. Organizaţia municipală a social democraţilor se vrea portavocea orădenilor lăsaţi fără servicii de încălzire şi apă caldă la acest început de sezon rece. Mai mult, îndeamnă oamenii să îşi ceară drepturile de consumatori ai serviciului de termoficare. Liderul PSD Oradea, Liviu Sabău şi consilierul local Adrian Stângă au ieşit ieri, în conferinţă de presă pe aceste teme.

Articolul 11

Cei doi apreciază că vinovaţi pentru situaţia a mii de orădeni care suportă frigul în locuinţe sunt cei din Primărie. Funcţionarii din Direcţia Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională (DMPFI) care conduc proiectul de înlocuire a magistralelor nu au programat lucrările cu gândul la confortul orădenilor sau nu le-au urmărit implementarea astfel încât să nu se ajungă la ceea ce se întâmplă azi, e opinia Opoziţiei locale.

”E o eroare în urmărirea lucrărilor”, susţine Sabău.

Atât cei care au încălzire şi apă caldă cu pipeta cât şi cei care nu au deloc, ar trebui să facă demersuri pentru a-şi scoate pârleala de pe Termoficare SA, cred pesediştii. Pesediştii arată că ”Articolul 11 din contractul cu Termoficare SA prevede nişte parametri pe care trebuie să-i îndeplinească serviciile livrate de societatea de termoficare, ori în multe situaţii nu se respectă aceşti parametri. În acest timp, în acele locuinţe nu locuiesc soldaţi ci familii care consumă curent electric pentru a face căldură şi apă caldă”.

”E moral şi etic ca responsabilii din Termoficare SA să îşi asume răspunderea pentru ceea ce se întâmplă”, crede Stângă, insistând pentru despăgubiri băneşti în contul facturilor la energie electrică.

Să vină înfriguraţii!

În acest context, PSD Oradea insistă să primească pe toţi cei care au probleme cu calitatea serviciului de termoficare, pentru a le înregistra plângerile. În numele acestora, consilierii locali ai partidului se angajează să interpeleze Termoficare SA pentru lămuriri.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor