Puhoi de lume la Bursa locurilor de munca

De Dan Birta
1Comentariu
Peste 1.800 de vizitatori la „Bursă”
Peste 1.800 de vizitatori la „Bursă”
Pe cele circa 500 de oferte de locuri de muncă s-au înghesuit peste 1.800 de persoane.

Niciodată n-a fost aşa mare aglomeraţie la „Bursa generală a locurilor de muncă” organizată de AJOFM Bihor. La cea de vineri, 19 aprilie, participanţii s-au călcat pe picioare la propriu şi la figurat. Semn că mulţi îşi doresc să se angazeze. Oferta a fost destul de consistentă, în condiţiile crizei actuale. „Oferta a fost de 508 locuri de muncă dintre care 140 pentru persoanele cu tsudii superioare. Este un record. La «Bursă» au participat 1.825 de persoane şi au fost selectate în vederea angajării 800 de persoane. Două persoane au fost angajate pe loc. Rezultatele finale le vom avea peste o lună”, ne-a declarat Adrian Morar, directorul adjunct al AJOFM Bihor, la sfârşitul zilei.

Oferte pentru toţi

Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, „Bursa” de vineri a avut mai multe locuri de muncă pentru persoanele care au terminat o facultate, în special ingineri. „Am selectat câteva persoane pentru interviu. Avem un post de inginer electromecanic şi cred că vom găsi persoana potrivită. Cei selectaţi vor susţine un test. Experienţa constituie un avantaj, dar nu-i descalifică pe ceilalţi”, a precizat Monica Bercea, responsabil Resurse umane la Plator.

Tot studii superioare erau necesare şi pentru cei care doreau să lucreze în asigurări, la BCR Asigurări sau Grave. Aceste două societăţi ofereau nu mai puţin de 39 de posturi. „Un loc de muncă în asigurări este o reconversie profesională într-o profesie liberală. Este o oportunitate de câştig fără limite, în funcţie de dorinţă şi activitatea desfăşurată”, a specificat Mariana Baicu, director Grave Oradea.

Tot la capitolul câştiguri consistente sunt şi posturile oferite de Russmedia Tech, pentru programatori. „Găsim foarte greu oameni cu experienţă. De aceea angajăm chiar şi studenţi. Oferim condiţii de muncă deosebite, o echipă tânără şi salarii atractive”, a declarat Laura Serdult, director operaţional.

Majoritatea celor care au trecut pragul „Bursei” spuneau că ar lucra şi altceva, nu neapărat în domeniul în care s-au pregătit. „Eu sunt jurist, dar am găsit un post la achiziţii”, ne-a spus Radu Pop.

„Spaţiul acesta mi se pare prea mic pentru aşa de multă lume. Nu am găsit încă nimic pentru mine, dar mai caut”, a precizat Daniela Stoica.

Cei care au ratat evenimentul de vineri, au ocazia de a participa la Târgul de careiere, care va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 10:00, la Lotus Center.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor