Pun bazele primei cooperative a laptelui din Bihor

De Simona Albinaru
Pun bazele primei cooperative a laptelui din Bihor
Vor să cumpere o fabrică de procesare a laptelui, din localitatea Gepiu.


Deoarece discuţiile iniţiate cu procesatorul de lapte din Brașov, în care crescătorii de vaci bihoreni şi-au pus speraţa, ca urmare a faptului că începând cu data de 1 aprilie 2015 când vor înceta contractele de livrare a laptelui către unul dintre principalii procesatori din zonă care i-a înştiinţat că nu le va mai prelungi contractele existente, se află într-un impas, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor şi Lucrătorilor în Reproducţia Animalelor s-a întrunit pentru o primă rundă de discuţii. Întrunirea, care a avut loc la sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor, a avut ca scop constituirea unui grup de lucru în sectorul zootehnic.

În cadrul întrunirii s-au dezbătut teme precum constituirea departamentului Lapte – Identificare şi încheiere de contracte comerciale, stabilirea unei strategii de asociere prin cooperative, atragere de fonduri europene dar şi achiziţionarea unei fabrici de procesare a laptelui.
La întâlnire au participat Gheorghe Bondar din localitatea Batăr, Moise Bulzan din Tulca, Dan Tiurbe din localitatea Mădăras, Teofil Puşcaş din localitatea Toboliu, Szilagyi Zoltan din Biharia, Ovidiu Oros din Spinuş, Florin Moisin din localitatea Cacuciu Nou şi Florin Ciurdariu din Cheresig.

Din partea Camerei Agricole a participat directorul general Răzvan Pititiu, iar din partea Direcţiei pentru Agricultură Bihor au participat: ing. Dan Antim, ing. Tudor Ursu, ing. Adrian Feher şef serv. şi dr. ing. Nicolae Hodişan directorul instituţiei.
În urma discuţiilor, cei prezenţi l-au desemnat pe Gheorghe Bondar ca responsabil coordonator al Departamentului Lapte.

Aşteaptă membrii

Totodată s-a stabilit ca luni, 23.03.2015, să fie invitaţi la sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor, începand cu ora 11.00, toţi fermierii care doresc să devină acţionari (membri fondatori) ai cooperativei.
Ca prim obiectiv a fost stabilit cumpărarea unei fabrici de procesare a laptelui, din localitatea Gepiu, aflată în prezent în conservare.

„Toţi cei interesaţi să devină membri ai acestei cooperative sunt aşteptaţi luni, 23.03.2015, începând cu ora 11.00 la sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DA Bihor.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !