Pun cruce Casei de Cultura a Oradiei

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Flavius Bunoiu
Flavius Bunoiu
Directorul Flavius Bunoiu anunţă că-şi încetează colaborarea cu Municipalitatea, cu binecuvântarea edilului şef.

 Cu ocazia prezentării raportul de activitate pe anul trecut, Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Oradiei (CCO) a declarat că în maxim două luni va părăsi postul ocupat din 2009 încoace. „Nu mi-am prezentat demisia. A fost o discuţie cu dl. Bolojan şi am convenit amândoi că în următoarele două luni se vor face mai multe schimbări la Casa de Cultură”, a declarat Bunoiu, precizând că motivele „oficiale” pentru care s-a renunţat la serviciile sale sunt economia la buget prin reducerea cheltuielilor.

De cealaltă parte, primarul Ilie Bolojan a refuzat să ofere detalii despre motivele pentru care se lipseşte de serviciile directorului adus chiar de el dar şi despre soarta Casei de Cultură a Oradiei. Asta deşi este evident că decizia finală în ceea ce priveşte subiectul îi aparţine. O săptămână este răgazul în care edilul a spus că ar puta oferi informaţii despre viitorul CCO.

La nivel de zvon, în Primărie circulă informaţia că, CCO va dispărea ca entitate de sine stătătoare din subordinea Consiliului local. Din punct de vedere administrativ spaţiul ar putea intra în gestiunea Primăriei iar din punctul de vedere al activităţii – miza fiind bugetul de activităţi, va încăpea pe mâna unei comisii formate din consilieri locali.

Bilanţ

Decizia executivului local de-a trage pe drepta pe Bunoiu din raţiuni de reducere a cheltuielilor vine în oarecare contradicţie cu declaraţiule şi cifrele oferite de director. Acesta consideră că, din 2009 încoace a eficiantizat CCO atât prin lucrările de renovare a sălii cât şi prin acţiunile culturale propuse sau prin neplăcutele reduceri de personal. De la 20 de angajaţi, câţi avea CCO în 2009, s-a ajuns acum la patru. Prin prisma anunţatei modifcări, bilanţul anual a devenit, de fapt, unul pe patru ani.

Cifrele arată că, faţă de 2008, alocaţia bugetară pentru CCO a scăzut cu 37% iar veniturile proprii au crescut cu 64% iar procentul de co-finanţare din veniturile proprii a crescut cu 26%.

Faţă de sponsorizările atrase în 2008, cifra din 2012 – 106.684 lei înseamnă o creştere cu 21%.

La final de „mandat”, Bunoiu s-a referit şi la Toamna Orădeană. În opinia sa, festivalul a avut, anul trecut, cea mai bună ediţie de până acum, 3.000 de bilete vândute la evenimentele în sală şi 60.000 de participanţi la cele în aer liber. „Mi-ar plăcea ca acela care va prelua lucrurile să continue aşa cum am pornit-o şi să nu o ia de la zero”, a mai spus Flavius Bunoiu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor