Rade cu un ochi, plange cu altul

Alexandru Kiss
Alexandru Kiss
UDMR îşi păstrează poziţia din CJ, dar e foarte probabil ca în Oradea să facă Opoziţie.

Liderul UDMR Bihor, Kiss Alexandru, părea miercuri oarecum împăcat cu ideea că primarul Ilie Bolojan va trimite UDMR în Opoziţie, la nivelul Oradiei. USL are o majoritate de două treimi în Consiliul Local şi nu mai are nevoie şi de voturile UDMR. Candidatura şi declaraţiile senatorului Cseke Attila din campania electorală par să fi contribuit la decizia lui Bolojan, de a lăsa UDMR pe dinafară. „Cu domnul primar am discutat. Ne-am înţeles încât vom avea înţelegeri, discuţii în cazul unor decizii, chiar dacă poate că în Executiv nu va apărea nimeni de la UDMR. Nu ştim, şi noi ne uităm cu sufletul la gură. Bine-nţeles, am informaţii, nu sunt foarte bune pentru noi, dar asta este”, a spus Kiss. Azi are loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Oradea, în cadrul căreia vor fi aleşi cei doi viceprimari, din rândul consilierilor locali.

Crede că Bolojan greşeşte

Arătând clar că regretă această opţiune cvasi-sigură a primarului, de a trece UDMR în Opoziţie, liderul UDMR a încercat să transmită cât de bine a colaborat cu primarul în mandatul trecut. Kiss: „Am avut discuţii şi am avut negocieri ce şi cum să fie. Pe baza unor proiecte, ce să facem şi cum să se dezvolte în Oradea. Am avut eu personal discuţii cu domnul primar şi ne-am înţeles în dezvoltările oraşului. Am avut o sincronizare perfectă. Totul era în regulă. Sunt convins că şi mai departe vom avea aceste discuţii. Dânsul susţine şi e treaba dânsului că acolo (în CL Oradea – n.r.) USL a câştigat cu două treimi şi pe undeva pare logic, că dacă are două treimi atunci să ia toată responsabilitatea pe cap. E treaba dânsului, dar după mine greşeşte. Nu-i bine să iei pe timpul crizei toată responsabilitatea pe tine. Pentru că, de fapt, câştigă cel care nu are această responsabilitate. Dacă ne uităm în Occident sau în alte părţi vedem că datorită crizei toţi se uzează. Câştigă cei din Opoziţie. Dar responsabilitatea celor care conduc este aceea ca să facă, în cazul acesta, conduceri la cel mai mare nivel sau cantitativ, ca oamenii să fie cel mai puţin supăraţi”.

Mai departe, Kiss a arătat că la nivelul Oradiei nu există diferenţieri în români şi maghiari, aceştia fiind, de cele mai multe ori vecini de bloc sau de stradă. Dar altfel stau lucrurile la nivel de judeţ, susţine udemeristul: „În judeţ sigur că este această diferenţiere mai mare. Nu este bine ca în această perioadă grea în care este azi România să existe o parte întreagă care consideră că nu e reprezentată bine. Oricum am făcut acest protocol şi a menţine cuvântul dat este firesc şi normal. Noi aşa considerăm, nu altfel. Dar şi la nivel de judeţ am avut discuţii în trei cum ar trebui dezvoltat, cum ar trebui făcut mai bine decât s-a făcut până acum. Nu există niciun fel de divergenţă. A, sigur, când trebuie împărţit ceva, totdeauna apar… Eu sunt convins că vom putea trece peste aceasta”. UDMR a fost cooptată de USL în coaliţia de guvernare de la nivel judeţean.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor