Raisa Balaj, premiu de merit la Concursul International Lions

Raisa Balaj, premiu de merit la Concursul International Lions
Lara Raisa Bălaj, o fetiţă de 11 ani de la Liceul de arta din Oradea, a fost nominalizata ca şi câştigătoarea unui premiu de merit în cadrul celui de-al XXIV-lea Concurs anual Internaţional Lions “„Afişul pentru pace”.

“Pentru noi, copiii, pacea înseamnă: bucuria de a ne juca,bucuria de a primi sau a dărui, bucuria de a creşte protejaţi de tot ce este rău.Nu suntem pretenţioşi şi nici viaţa nu e complicată, doar tentaţiile şi dorinţa de dominare o complică şi o fac grea” a spus Lara. Afişul Larei a fost selectat pentru originalitate, merit artistic şi exprimarea temei acestui an :“Copiii cunosc pacea “.Ea este unul dintre cei 23 de câştigători selectaţi dintre mai mult de 350 000 de lucrări intrate în concurs, desenate de către copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani din 60 de ţări. Ca şi câştigător al Premiului de merit, Lara ,a primit un premiu în bani în valoare de 500 $ si un Certificat de apreciere de la Clubul Lions Oradea 22, sponsorul local al concursului. Lara a fost premiată atât la nivel local, cât şi la nivel naţional( district 124 Romania ).“Clubul nostru este foarte mândru că a sponsorizat câştigătorul unui premiu de merit al acestui semnificativ concurs” a spus Olimpia Mintaş, presedintele Clubului Lions Oradea 22.

” Suntem mândre că putem să sprijinim copiii şi să încurajăm spiritul păcii şi al înţelegerii în comunitatea noastră, în parteneriat cu Liceul de Arta Oradea.Felicităm pe această cale şi colectivul de cadre didactice de specialitate care de nouă ani ne sprijină in realizarea acestui concurs şi in primul rând pe profesorul coordonator Eliza Racz.Este pentru prima oara când prin Lions-România se obţine un premiu la nivel internaţional-la un astfel de concurs.”spune Rodica Dacin, past guvernator şi presedintele Comisiei de afişe a clubului.

Trisha Co Reyes, o fetiţă de 13 ani din Manila, Filippine, a creat posterul câştigător al marelui premiu. Câştigătorii premiului de merit sunt din: Brazilia,China,Columbia, Anglia, Guam, Islanda, India, Japonia, Panama, Peru, Portugalia, România, Republica Sud Africa, Taiwan, Thailanda şi Statele Unite. Lara realizează cu pasiune desene în creion, pictează sau confecţioneaza figurine din mărgele.Pe lângă talentul ei nativ, ea se documentează din cărţi de specialitate.Cei 24 de finalişti ai Afişului pentru Pace vor fi evidentiaţi în cadrul celei de-a 95-a Convenţii anuale a Lions Clubs International ce va avea loc ăn Busan, Coreea de Sud. Lucrările pot fi vizualitate pe www.lionsclubs.org. Lions Clubs International,cea mai mare organizaţie de club service din lume, este formată din peste 1.35 millioane de membri, din 208 ţări şi arii geografice din întreaga lume. Lions a creat Concursul Afişul pentru pace pentru a întreţine spiritul păcii şi al înţelegerii internaţionale între tinerii din întreaga lume.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !