Rákóczi Gergő, regele atelajelor

De Veronica Bursaşiu
Rákóczi Gergő, regele atelajelor
Multiplul campion Rákóczi Gergő a obţinut cea mai bună performanţă înregistrată de un român la atelaje.

Recent la Piber, în Austria, a avut loc cea de-a XX-a ediţie a Cupei Dunărea Alpină la atelaje. Competiţia este cotată la un nivel ce excede un campionat european, deoarece 70 de echipaje din elita lumii în domeniul atelajelor, inclusiv din Chile, au luat startul la Piber. Concursul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Ecvestre Internaţionale. În cadrul acestei competiţii, România nu a putut prezenta o echipă completă de trei membri, deoarece nivelul este unul extrem de ridicat. În aceste condiţii, echipa României a fost formată din Rákóczi Gergő şi Bobo Kalman. De patru ori campion naţional şi maestru al sportului, Rákóczi Gergő a reuşit să obţină pentru România cel mai bun rezultat înregistrat vreodată la atelaje. La maraton, Rákóczi Gergő s-a clasat al doilea, la numai 37 de sutimi de secundă de primul loc, iar la obstacole pe locul IV cu zero puncte penalizare. Astfel, la compus, Rákóczi Gergő s-a clasat pe locul IV. Până acum, România nu a obţinut niciodată o poziţie în primii zece la atelaje.

Sportul în care omul alături de cai dovedeşte talentul, măiestria. După pregătirea comună istovitoare pentru întreceri, împreună, omul şi caii, culeg laurii rezultatelor. Concurentul nu numai fizic dar si sentimental se apropie de cal. Conducerea de atelaje este incontestabil cea mai elegantă, cea mai spectaculoasă, dar din păcate şi cea mai costisitoare ramură a sporturilor hipice. Nu din întâmplare este denumită şi „opereta sporturilor ecvestre”. La atelaje, bihoreanul Rákóczi Gergő a obţinut, cu prilejul celei de-a XX-a ediţii a Cupei Dunărea Alpină de la Piber, cea mai bună performanţă înregistrată de un român: locul IV în elita lumii. Aceasta după ce la maraton s-a clasat doar la 37 de sutimi de secundă de locul I şi după ce la obstacole s-a clasat pe locul V cu zero puncte penalizare. De menţionat că, România a prezentat în competiţie singurul concu.Această herghelie produce armăsarii albi dansatori, de la Înalta Şcoală Spaniolă de Echitaţie de la Viena. Piber este renumit în întreaga lume pentru Herghelia unde îşi creştea caii monarhia austro-ungară, cai care ajung la Înalta Şcoală de Echitaţie Spaniolă de la Viena. Acolo, un dresor se pregăteşte timp de 15 ani, de lşa orele 5 ale dimineţii până la orele 22,00, iar la final depune un jurământ să nu divulge secretele comunicării cu calul. Administraţiile Hergheliei Federale Piber şi a Înaltei Şcoli de Echitaţie Spaniola de la Viena funcţionează împreună ca societate de interes public.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !