Raport de activitate la ITM Bihor

De Simona Albinaru
Marius Rotar
Marius Rotar
Valoarea amenzilor aplicate în urma controalelor depăşeste 300.000 lei.

1.059 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 309.500 lei au fost aplicate de inspectorii ITM Bihor în primul trimestru al acestui an. „Activitatea depusă în această perioadă a acordat o atenţie deosebită realizării măsurilor cuprinse în Programul cadru de acţiuni pentru anul 2013 al Inspecţiei Muncii, a celor stabilite în Planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei evenimentelor de muncă, precum şi a celor dispuse cu ocazia desfăşurării unor acţiuni la nivel local”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor Marius Rotar.

Acţiuni

În această perioadă ITM a derulat mai multe camanii. Printre acestea se numără Campanie europeană privind „Riscurile psiho-sociale la locul de muncă” şi campanie naţională privind implementarea proiectului „Valenţe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”. În primul trimestru al acestui an a fost încheiat un protocol între Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în urma căruia au fost stabilite un număr de 14 unităţi scolare participante şi respectiv 15 cadre didactice ce vor participa în cadrul acestui proiect. Campanie naţională de informare şi conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din IMM privind riscuri noi şi emergente la locul de muncă, mijloace de aplicare a prevederilor legale şi bune practici europene, campanie naţională de supravegherea pieţei produselor industriale în domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii conform programului sectorial pentru anul 2013, coordonat de către Comisia Europeană. Sunt alte campanii desfăşurate.

Verificarea activităţii de prevenire efectuată de serviciile de specialitate din cadrul Complexelor energetice în scopul reducerii riscurilor legate de electrocutare au fost alte acţiuni desfăşurate de inspectorii ITM Bihor.

În perioada de referinţă au fost controlate 4 unităţi fiind constatate 6 neconformităţi şi aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei. S-a controlat şi modul în care sunt asigurate atât informarea asupra riscurilor de accidentare şi a măsurilor de prevenire cât şi supravegherea medicală în cazul altor participanţi la procesul de muncă din activităţile de asistenţă socială (persoane ce prestează activităţi în regim de voluntariat). În trim. I 2013 au fost verificate două unităţi la care au fost constatate trei neconformităţi fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !