Razboiul carnii la Piata Cetate Oradea

De Dan Birta
5Comentarii
Vitrina amplasată în faţa intrării în magazin
Vitrina amplasată în faţa intrării în magazin
Un patron de magazin din Piata Cetate acuză ADP Oradea că i-a blocat intrarea în magazin dinspre hala de carne.

Criza economică ascute lupta dintre comercianţi. Reducerea numărului de clienţi îi determină pe aceştia să aplice diferite metode pentru a-şi câştiga clienţii.

Un comerciant din Piata Cetate, patronul magazinului „La Seba” se plânge că în data de 17 ianuarie 2012, în jurul orelor 16,00, accesul clienţilor în magazin i-a fost blocat de către Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea prin amplasarea în faţa uşii de intrare, a unei vitrine frigorifice care până la acel moment se afla în partea dreaptă a uşii. „Precizăm în acest context că acest magazin are prin destinaţie accesul clienţilor în magazin, acces care face parte din dreptul de proprietate al subsemnatei, prin Hala de Carne şi niciodată nu a fost pus în discuţie”, explică proprietarul magazinului, Vilham Gabriela – Eniko, fostă Lucaci.

Mai mult, proprietarul declară că aşa a cumpărat spaţiul comecial, atât el cât şi antecesorii, dovadă fiind releveul predat de antecesori, care este întocmit de către doi arhitecţi şi patru proiectanţi, în vederea obţinerii Autorizaţiei de PSI şi care de asemenea este vizat spre neschimbare de către MLPAT România (Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului) şi de asemenea de către Pompieri.

Având în vedere aceste fapte, proprietarul a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care solicită de urgenţă deblocarea accesului clienţilor din hala de carne spre magazin şi plata de către ADP a unor daune până la data încetării blocării accesului în magazin.

De asemenea, în aceaşi zi, proprietarul a solicitat prezenţa organelor de Poliţie în vederea constatării la faţa locului a situaţiei mai sus descrise. „Ulterior încheierii procesului verbal de constatre de către organele Poliţiei Municipiului Oradea, am formulat şi plângere penală împotriva numitului, domnul director Andrica Liviu pentru săvârşirea infracţiunilor de Tulburare în posesie prevăzută de art. 220 C.P. precum şi pentru săvârşirea infracţinii de Abuz în serviciu prevăzută de art. 246 C.P.”, precizează proprietarul magazinului.

Poziţia ADP Oradea

Comercianţii din hala de carne spun că de când a fost deschis magazinul le-au scăzut vânzările, acesta practicând preţuri mult mai mici decât ale lor.

Liviu Andrica, directorul general al ADP Oradea a explicat şi el situaţia creată încercând să demonteze acuzaţiile ce i se aduc. „Hala de carne este o sursă de venit pentru 30 de agenţi economici. Noi trebuie să le asigurăm condiţiile corespunzătoare desfăşurării activităţii. Spaţiul magazinului este privat. Proprietarii au făcut, nu ştiu când, o uşă ce comunică cu hala de carne. Orice s-a putut când s-a putut. Nu ştiu cu a cui aprobare. Lumea s-a obişnuit că domeniul ADP este terenul nimănui şi se poate face orice”, a declarat Liviu Andrica. Acesta spune că a luat măsura poziţionării vitrinei frigorifice în faţa intrării în magazin datorită faptului că a constatat că mulţi agenţi economici au părăsit hala de carne. „Ne-au spus că de când s-a deschis magazinul clienţii trec pe lângă ei şi cumpără de dincolo. Patru agenţi economici au părăsit deja hala”, a explicat directorul ADP.

Pe de altă parte, Liviu Andrica a mai precizat că magazinul mai are două intrări, una spre camera de frig şi una spre punctul de vânzare. „Nu pot să-mi bat joc de oamenii mei. Cu presiuni nu şi-au găsit omul cu mine”, conchide directorul ADP Oradea.

 

 

Taguri: ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor