Reabilitarea a două drumuri județene este aproape de final

De Raul Simea
Reactualizat la:
9Comentarii
Reabilitarea a două drumuri județene este aproape de final
Președintele Consiliului Județean, Cornel Popa, împreună cu directorul executiv, Filip Cheșeli, au prezentat lucrările de modernizare a drumurilor DJ 795 și DJ 792A, efectuate în perioada 2012-2016.

Pentru porțiunea drumului DJ 795 A, ce leagă Husasău de Tinca de Mierlău, Consiliul Județean Bihor a semnat în mai 2013 un contract cu firma SC Drumuri Bihor ce prevedea realizarea unor lucrări de modernizare a 6,9 km, în valoare de peste 7 milioane lei. Până în decembrie 2015 s-au modernizat 3,1 km, în valoare de 3,6 milioane lei, termenul de finalizare al lucrărilor este 2017.

DSC_9707

Pentru Drumul Județean 792 A, Beliu-Tinca-Leș, până în 31 decembrie 2015 s-au executat lucrări în valoare de aproape 38 milioane lei. Purtătorul de cuvânt al CJ,Horia Carțiș, spune că în această perioadă, „drumului care duce de la intersecția Leș până dincolo de Tinca i s-au refăcut fundația, canalele, stratul de binder (stratul de beton de sub stratul de asfalt n.r.), și stratul de uzură final, plus partea de semnalizări rutiere. Tot în acești bani s-a mai lucrat în partea de fundații între Tinca-Belfir-Olcea.”

DSC_9765

Firma Strabag s-a angajat în decembrie 2010 să finalizeze, până în anul 2017, cei 42,7 km. Stadiul lucrărilor este în funcție de resursele financiare alocate. Pentru anul 2016 sunt preconizate lucrări în valoare de 23 milioane lei, pe un tronson de 25,6 km.

DSC_9756

„Până la finele acestui an se preconizează de fapt terminarea tronsonului de la Leș la Tinca în lungime de 25,6 km, iar de la Tinca până la Olcea, încă 9,9 km sunt pregătiți cu primul strat de asfaltare și se va finaliza probabil anul viitor”, afirmă Cornel Popa.

DSC_9717

 

Cu această ocazie, Cornel Popa a făcut o referire la totalul lucrările de asfaltare din județul Bihor, realizate până la ora actuală în mandatul său din perioada 2012-2016. Astfel, în patru ani, s-au investit peste 28,3 milioane euro și s-au modernizat și reabilitat drumuri pe o lungime de 237,2 km.

În perioada următoare Cornel Popa spune că își propune să finalizeze „câteva tronosoane mai mici, de la Bicăcel la Miheleu, o porțiune de 1,95 km. De la Bălaia până la Burzuc mai finalizăm aproximativ 3 km. Totalul lucrărilor la Bălaia sunt de 7,9 km. Mai avem un drum de 6 km la Bratca-Bulz pe care se lucrează. Noi nu-l putem finaliza deoarece avem niște bariere de trecut, foarte mulți cetățeni ne-au dat în judecată pentru ca aveau titlul de proprietate pe drum. Mai avem niște impedimente legate de acostamentele care vin în proximitatea liniei de cale ferată, dar eu zic că într-o lună jumătate se poate finaliza și acel drum.

Poate se putea mai mult în acești ani, eu mă declar mulțumit”, a concluzionat Cornel Popa.



9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor