Recensământ canin la firme

Recensământ canin la firme
De luni, 19 mai, a început microciparea gratuită și obligatorie a câinilor cu stăpân și la societățile comerciale din Oradea.

Acțiunea de microcipare se va desfășura pe următoarele străzi: Ovidiu Densuseanu, Coriolan Hora, Calea Aradului, Ogorului, Muntele Găina, Războieni, Căii Ferate, Clujului, Borșului, Uzinelor, Matei Corvin, Santăului.

Proprietarii sau deţinătorii de câini de la societățile comerciale vor pregăti următoarele acte: cartea de identitate a proprietarului, carnetul de sănătate al câinelui și câinele pentru microcipare. Totodată, se va face și vaccinarea antirabică a câinelui/căinilor, anunţă Primăria printr-un comunicat de presă.

Conform art. 15 din HCL 70/2014, proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, din municipiul Oradea, au obligaţia să asigure identificarea câinelui/ câinilor pe care îl/ îi deține/ dețin exclusiv prin implantarea unui microcip. Deținătorul de câine care nu se conformează este pasibil de sancțiune contravențională cu amendă de la 1000 lei la 1500 lei pentru persoanele juridice.

Toți deținătorii de câini (inclusiv societățile comerciale) din municipiul Oradea pot microcipa câinii gratuit în ordinea solicitărilor (stocul de microcipuri achiziționat de Primăria Municipiului Oradea fiind limitat) și la cabinetele medicale: medicul veterinar dr. Benyovszki Sandor la telefoanele 0259442725 (intre orele 9 și 15) sau la telefon 0744547744, cabinet veterinar- str. Molidului nr. 58, pentru zona Nord – Rogerius, Episcopia, Oncea sau medicul veterinar dr. Petrehele Aurel Dorel la telefoanele 0259412862 (între orele 9 și 15) sau 0722316840, cabinet veterinar- str. Seleuşului nr. 57 Războieni pentru zona Sud (Nufărul, Velența, Ioșia).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !