Recensamant sub presiunea amenzii

19Comentarii
Recensamant sub presiunea amenzii
400 de câini din două cartiere au fost înregistraţi şi microcipaţi de echipele de recenzare.

Recensământul canin avansează de la periferie spre centrul oraşului. În Cartierul Podgoria, spre exemplu, acțiunea a fost finalizată, echipa continuând acțiunea pe str. Făcliei, Făgetului și Dinicu Golescu. Săptămâna viitoare, echipele de recenzare şi microcipare urmează să îşi mute activitatea și în Cartierul Veteranilor și să continue pe străzile Nicolae Bolcaș și Aviatorilor. În prezent, acestea acţionează în zona Cartierului Ioșia Case pe străzile Gh. Țițeica, Salciei, Constantin Ilea, Vasile Pârvan, şi Trotușului. „Primăria va amplasa vineri, 26 iulie, două corturi de culoare albă destinate acțiunii de recenzare și microcipare gratuită a câinilor. Unul va fi amplasat în Parcul Ghioceilor, iar celălalt în parcarea de lângă Mănăstirea Sfintei Cruci (str. Făcliei). Programul de lucru la aceste corturi va fi în intervalul orar 9:00 – 18:00. Tot vineri se va amplasa în Podgoria, lângă Biserica Ortodoxă, un stand, la care în intervalul 9:00 – 12:00 cetățenii din Cartierul Podgoria, care nu au fost găsiți la domiciliu, își vor putea recenza și microcipa gratuit câinii.

La aceste locații sunt aşteptate persoanele care au fost înștiințate în acest sens – nefiind găsite la domiciliu de echipa de recenzare, li s-a lăsat o notificare, sau persoanele care domiciliază în zonele apropiate și care, cunoscându-și programul, consideră că nu vor fi găsite acasă de echipa de recenzare.

„Proprietarii de câini, care nu se vor prezenta la corturi sunt pasibili de amendă contravențională cuprinsă între 300 – 600 lei”, informează Primăria printr-un comunicat de presă.

Recensământul şi microciparea câinilor cu proprietar din Oradea a început concomitent, în Ioşia şi în Podgoria. Echipele de recenzare sunt compuse din câte un veterinar, un reprezentant al Primăriei şi agenţi de la Poliţia locală. Acestea înregistrează câinii într-o bază de date – cu informaţii despre dimensiune, sex, culoare şi numele stăpânului. Fiecărui patruped îi este asociat codul numeric unic al microcipului injectat subcutanat.

Recensământ canin, de la periferie spre Centru

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor