Reclamă practicile fiscale ale Primăriei

De Călin Corpaş
"Primăria Oradea a stabilit prezumpţia de construcţie" Victor Duma
"Primăria Oradea a stabilit prezumpţia de construcţie" Victor Duma
De la Fundaţia Mişcarea Populară (FMP), orădeanul Victor Duma denunţă practicile fiscale ale Primăriei Oradea.

Omul este nemulţumit că Primăria a trecut terenuri agricole din Oradea în categoria „terenuri construibile”, în mod nejustificat, şi spune că nici până azi nu s-a rezolvat nimic. Aceasta chiar dacă, la începutul anului, atunci când izbucnise scandalul, a fost o mediere între Primărie şi Prefectură şi chiar primarul Ilie Bolojan promitea o reanalizare a situaţiilor ivite, de la caz la caz.

Victor Duma transmite că este pe cale să acţioneze în judecată Primăria, fiind şi el într-o asemenea situaţie, la fel ca şi vecinii săi. Spune că are toate dovezile că are în proprietate doar un teren agricol în intravilanul Oradiei, fără construcţii pe el, înregistrat ca atare în registrul agricol, dar Primăria Oradea nu vrea să i-l mai impoziteze decât ca „teren curţi-construcţii”! Decizia privind regimul terenului o ia Instituţia Arhitectului-Şef, subordonată primarului, ce nu mai ţine cont de ceea ce se găseşte în teren, reclamă orădeanul. „Primăria Oradea a stabilit prezumpţia de construcţie, indiferent că dacă ai intenţia de a construi ceva sau nu, pe terenul respectiv, vreodată”, susţine Duma. Acesta este de acord ca „cine a greşit, să plătească, dar acestea sunt excepţii”, motivează el, raportându-se la poziţia municipalităţii, care îşi argumenta iniţiativa prin aceea că mulţi orădeni şi-au declarat terenurile ca fiind agricole, pentru o fiscalizare mică, când, de fapt, erau curţi construcţii, cu piscine! Victor Duma susţine că nu e şi cazul său, fiind doar o victimă a metodelor Primăriei, după ce s-a trezit bun de plată cu un impozit pe teren majorat de la 12,5 lei/an la peste 500 lei/an.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !