Recomandari pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare

Recomandari pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare
Inspectorii sanitari veterinari recomandă oamenilor ca în perioadele cu temperaturi ridicate să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

O primă recomandare este legată de cumpărarea de produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă. Odată cumpărate, produsele trebuie să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei. De asemenea, alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile şi pentru perioda indicate pe ambalaj, iar alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Reguli de urmat

Potrivit reprezentanţilor DSVSA, produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior. Îndepărtaţi alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente, spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

Reprezentanţii Direcţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguraţa Alimentelor se vor asigura că operatorii economici respectă regulile impuse prin lege. Este vorba aici despre: evitarea expunerii la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate, asigurarea condiţiilor de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, confiscarea, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării etc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !