Recomandări privind circulația în condiții meteo nefavorabile

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Recomandări privind circulația în condiții meteo nefavorabile

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor recomandă conducătorilor de autovehicule ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.).

De asemenea, polițiștii îi sfătuiesc pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

În cei privește pe operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, aceștia au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, polițiștii îi avertizează pe șoferi că este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, este necesară folosirea pe timpul zilei a luminilor de întâlnire pentru a reduce riscul producerii accidentelor pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

“Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe”, se mai arată în recomandările polițiștilor de la serviciul rutier.

În ceea ce privește conducătorii auto începători, aceștia sunt rugați să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !