Record naţional la planorism

De Veronica Bursaşiu
Patrick Puskeiler
Patrick Puskeiler
La Aerodromul din Ineu este aşteptat numărul 6 în lume în planorism, un japonez.


Vine dintr-o ţară în care aproximativ 1.000.000 de oameni practică planorismul. A reprezentat Germania la Mondialele din Argentina, fostul campion al Germaniei, în două rânduri, Patrick Puskeiler a stabilind un nou record naţional de planorism. Acesta se pregăteşte de câtiva ani la Aerodromul înfiinţat la Kings Land Ineu şi în urmă cu câteva zile a parcurs 909 kilometri deasupra Transilvaniei, ceea ce reprezintă un nou record al României.Pilotul a parcurs în peste opt ore, ruta Caransebeş – Baia Mare – Haţeg şi retur. Vechiul record era de 745 de kilometri, datat de doi ani şi îi aparţinea tot lui Patrick Puskeiler.

Planoarele sunt aparate de zbor care se menţin în aer datorită curenţilor de zbor, fără motoare. Tocmai curenţii de aer, favorabili, cum în puţine locuri din lume poţi găsi îi atrag pe planorişti la Ineu.

Patrick Puskeiler a aflat de aeroclubul de la Ineu, al cărui membru a devenit, după ce a participat într-o competiţie la Braşov şi a primit o invitaţie din partea administratorului Nagy Molnar David. Patrick îşi petre aproape tot sezonul la Ineu, din primăvară şi până în toamnă îl poţi descoperi căutând curentul favorabil, curenţii ascendenţi, şi încercând să-şi depăşească limitele. Spaţiul aerian liber, aerul uscat, faptul că România nu se află în apropierea unui ocean fac atractive condiţiile de ybor de la noi. De 4 ani, Aerodromul de la King’s Land Ineu este locul de întâlnire pentru aproximativ 30 de piloţi de planoare din Austria, Franţa, Germania. Trăiesc printre nori şi cunosc dimensiunea supremă a libertăţii. Sunt mereu în căutarea „termicei”, a curentului de aer cald care dă altitudinea zborului. Şi lungimea acestuia. Când te prinde microbul “termicei” vrei să fii în planor cât mai mult posibil. Dacă nu în planor, măcar în preajma lui…Cele mai performante planoare , care zboară în acest moment în lume, şi cei mai buni performeri în domeniu pot fi întâlniţi în aceste zile pe aerodromul privat din cadrul Centrului de agrement Kings Land Ineu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !