Recrutări în rândul poliţiştilor

Tinerii interesati de o cariera în Politie au sansa sa se înscrie la cursurile scolilor de agenti de Politie din Câmpina si Cluj-Napoca. Candidatii pentru sesiunea de admitere vor fi triati de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Bihor pâna la data de 7 octombrie 2005.

Examenele de admitere la scolile de agenti „Vasile Lascar” din Câmpina si „Septimiu Muresanu” din Cluj-Napoca sunt programate în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie. Aceasta noua sesiune de admitere se desfasoara ca urmare a suplimentarii locurilor aprobate de Guvernul României.

Important de retinut este faptul ca cei declarati neadmisi la concursul din luna august nu mai sunt nevoiti sa întocmeasca dosare, ramânând valabile cele anterioare. Acestia trebuie doar sa depuna o noua cerere prin care solicita participarea la concurs.

Lista conditiilor care trebuie îndeplinita de fiecare candidat se gaseste în casuta alaturata. Înscrierile se vor face la Serviciul de Management Resurse Umane al IPJ Bihor. Sediul institutiei se afla în Oradea, pe strada Republicii nr. 50, tel. 403.111 sau 403.112. Înscrierile se fac pâna în data de 7 octombrie, în fiecare zi de vineri, între orele 8:30 si 13:00.

Admitere în Politie

Tinerii care doresc sa participe la concursul de admitere în Academia de Politie trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

– sa aiba numai cetatenie româna si domiciliul stabil în România;
– sa cunoasca bine limba româna – scris si vorbit;
– sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat;
– sa nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de învatamânt;
– sa aiba vârsta de pâna la 25 ani împliniti în anul 2005;
– sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
– sa fi obtinut la purtare în perioada studiilor liceale media generala de minimum 8:00;
– sa fie declarat apt medical, fizic si psihic;
– sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate în societate;
– sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie în curs de urmarire penala ori de judecata, pentru savârsirea de infractiuni;
– sa aiba înaltimea de minim 1,75 metri barbatii si 1,65 metri femeile (exceptie: candidatii care nu îndeplinesc conditia de înaltime stabilita, dar au participat la concursul organizat în aceste institutii de învatamânt, sesiunea 2005, si au fost declarati neadmisi).

Sebastian Kovacs