Regal folcloric de Sfânta Maria Mare, la Izbuc

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Cristian Pomohaci
Cristian Pomohaci
Nume de referinţă ale cântecului popular bihorean, pe scenă la Izbuc de Sfântă Mărie Mare.

Sute de credincioşi din Bihor, dar şi din împrejurimi, au luat parte la hramul istoric al Mănăstirii Izbuc. Cu prilejul Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, Preasfinţitul Părinte Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al lăcaşului de cult. În cuvântul său de învăţătură, PSS Sofronie Drincec a vorbit despre importanţa sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

De asemenea, ierarhul a amintit despre ajutorul deosebit pe care Maica Domnului l-a oferit vieţuitorilor locaşului de cult bihorean. Pelerinii veniţi aici s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Izbuc, dar şi la moaştele expuse în curtea lăcașului de cult. Unii dintre ei venit special pentru izvorul de la Izbuc, despre care se spune că are puteri miraculoase. La final, credincioşii au fost invitaţi să servească din bucatele pregătite pentru ei.

Regal folcloric

Cu ocazia acestei sărbători, pe o scenă amplasată în apropierea mănăstirii Izbuc, Consiliul Local şi Primăria Comunei Cărpinet au organizat un spectacol folcloric. Ana Maria Gal, Ioana Urs, Adina Ciucur, Andreea Tulvan, Feciorii Bihorului, Corina Szatmari, Antonela Ferche-Buţiu şi tinerii din Ansamblul ,,Vetre Bihorene’’ – condus de coregraful Dumitru Cora, au încălzit sufletele celor câteva sute de oameni veniţi să asiste la un adevărat regal folcloric. Invitat special în spectacol a fost îndrăgitul artist Cristian Pomohaci. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de Orchestra ,,Rapsodia bihoreană’’, condusă cu măestrie de prof. Liviu Buţiu. Spectatorii au cântat, au aplaudat şi au dansat alături de artiştii invitaţi, Izbucul devenind timp de câteva ore locul unde tradiţia şi iubirea pentru folclor s-au unit spre desfătarea spectatorilor.

8antonela butiu Antonela Ferche-Buţiu a încălzit inimile spectatorilor ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !