Regionalizarea incepe cu reorganizarea ANAF

De Dan Birta
Reactualizat la:
2Comentarii
Contribuabilii nu vor fi afectaţi de reorganizare
Contribuabilii nu vor fi afectaţi de reorganizare
Există promisiuni că nu va fi pus pe liber nici un angajat, doar că unii vor fi relocaţi.

Nu mai este cale de întors în ceea ce priveşte regionalizarea din punct de vedere fiscal. Acest lucru a fost bătut în cuie prin adoptarea de către Guvern în şedinţa de miercuri, 24 iulie, a Hotărârii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Hotărârea adoptată de Guvern corelează cadrul actual de organizare şi funcţionare a ANAF cu dispoziţiile OUG nr. 74/2013, având în vedere, în principal: fuziunea prin absorbţie şi preluarea ANV, preluarea activităţii GF şi desfiinţarea acesteia, înfiinţarea unei structuri de antifraudă fiscală şi înfiinţarea Direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Astfel, activitatea la nivel teritorial se reorganizează în opt direcţii regionale ale finanţelor publice, instituţii publice cu personalitate juridică, înfiinţate prin transformare a opt direcţii generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti în care va fi stabilit sediul direcţiei generale regionale, prin fuziunea prin absorbţie a celorlalte direcţii judeţene ale finanţelor publice din aria de competenţă.

În Bihor

Judeţul Bihor s-a ales cu un sediu regional al direcţiei antifraudă în virtutea faptului că sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor: Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu, Bucureşti.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor disponibilizate din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor, liderul de sindicat Doru Micle spune că nu va fi dat nimeni afară. „Modelul de organizare creat permite redistribuirea personalului între diversele structuri de administrare fiscală şi vamală, în favoarea domeniilor deficitare (control, tehnologia informaţiei, juridic). O parte din posturi pleacă la Cluj, unde este sediul Direcţiei Fiscale. Este vorba de Resurse umane, Contabilitate, Comunicare şi mass-media, Audit. Pe de altă parte, Direcţia Antifraudã va avea nevoie de personal selectat prin concurs pe criterii de profesionalism şi integritate”, a declarat Doru Micle.

Acesta a adăugat că luni, când va avea loc întâlnirea dintre sindicate şi reprezentanţii ministerului, va fi ziua decisivă în ceea ce priveşte organigramele judeţene şi numărul de posturi alocate pentru fiecare direcţie.

În urma reorganizării ANAF, în contextul regionalizării, administraţiile fiscale judeţene nu se desfiinţează şi nici nu renunţă la funcţiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relaţia cu contribuabilii, rămânând neschimbată.

UDMR Bihor vede o centralizare

Prefectul: Guvernul are argumente matematice

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor