„Registrul de bani personali”, obligatoriu

De Dan Birta
8Comentarii
„Registrul de bani personali”, obligatoriu
Registrul trebuie notificat la Fisc până în data de 8 mai 2015.

Operatorii economici care folosesc case de marcat electronice fiscale sunt obligaţi, potrivit ultimelor modificări legislative să deţină la fiecare punct de lucru un „Registru de bani personali”.

Modelul şi conţinutul „Registrului de bani personali” au fost aprobate prin O.M.F.P. nr.513/30.04.2015.

Deschiderea acestui registru se notifică de operatorii economici în termen de cinci zile lucrătoare de la data de 30.04.2015, la organul fiscal competent de administrare, printr-o adresă scrisă . „Operatorii economici ce au mai multe unităţi de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor ce funcţionează ca şi puncte de lucru, vor constitui câte un registru pentru fiecare unitate şi vor depune la organul fiscal ce administrează evidenţa fiscală a sediului social (domiciliului fiscal) câte o notificare pentru fiecare unitate, fără a prezenta registrele în format hârtie”, a declarat Ioan Mihaiu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor. Administraţia bihoreană a alocat pentru notificarea registrelor mai multe ghişee, astfel încât contribuabilii să nu stea prea mult la rând.

Ce conţine registrul?

Registrul se prezintă sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat în ordine crescătoare şi semnat pe ultima pagină de către administratorul operatorului economic sau de către altă persoană împuternicită de acesta.

Angajatii trebuie să completeze „Registrul de bani personali” zilnic, la începutul programului de lucru, fără ştersături sau modificări şi fără să lase spaţii neutilizate. Astfel, angajaţii trebuie să scrie în registru, în fiecare zi, atunci când îşi încep programul de lucru, următoarele informaţii: data (ziua, luna, anul); numele şi prenumele; funcţia; suma de bani pe care o au la începerea programului; ora înregistrării; semnătura. Administratorul firmei răspunde de integritatea registrului, cât şi de completarea acestuia de către angajaţi. Operatorii economici care nu întocmesc „Registrul de bani personali” risca din 8 mai o amendă de 9.000 de lei.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor