Reglementari pentru conditii speciale de munca

De Simona Albinaru
Munca în condiţii speciale trebuie reevaluată
Munca în condiţii speciale trebuie reevaluată
Angajatorii care au asiguraţi care beneficiază de condiţii speciale de muncă trebuie să respecte prevederile legii.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Bihor ţin să le amintească acestora că reevaluarea locurilor de muncă în condiţii speciale se realizează în baza mai multor criterii: nominalizarea activităţilor şi a unităţilor pentru care se solicită reevaluarea, existenţa, locurilor de muncă pentru care au fost acordate avizele de încadrare în condiţii speciale, la unităţile solicitante, existenţa, la locurile de muncă pentru care se solicită reevaluarea a aceloraşi factori de risc identificaţi iniţial pentru care a fost acordat avizul de încadrare în condiţii speciale şi identificarea prezentei efectelor nocive asupra stării de sănătate a lucratorilor identificate prin boli profesionale sau boli legate de profesiune.

„Menţinerea încadrării locurilor de muncă în condiţii speciale se realizează în condiţiile îndeplinirii cumulative a criteriilor mentionate mai sus”, a precizat Leontin Tirle, directorul CJP Bihor.

Proceduri

Reevaluarea locurilor de muncă în condiţii speciale presupune parcurgerea etapelor prevăzute în Metodologia de reevaluare, respectiv: nominalizarea de către angajator împreună cu sindicatele reprezentative a locurilor de muncă pentru care se solicită reevaluarea, efectuarea expertizei tehnice şi a expertizei medicale.

Angajatorii împreună cu sindicatele reprezentative potrivit legii şi/sau lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie ori cu reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă vor solicita reevaluarea locurilor de muncă până la data de 1 iulie 2013.

Comisia are obligaţia analizării dosarelor depuse de angajatori şi emiterii hotărârii de menţinere ori respingere a avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiţii speciale de muncă, până cel mai târziu la data de 30 septembrie 2013.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !