Remus Rîmbu, locul I în Belgia

De Crina Dobocan
Remus Rîmbu, locul I în Belgia
Tânărul s-a clasat pe primul loc la unul dintre cele mai apreciate competiţii destinate violoniştilor.


Fiul unora dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti din Oradea a obţinut premiul I la Concursul Internațional „A. Grumiaux” pour Jeunes Violonistes din Belgia. Remus Rîmbu a concurat cu violonişti de toate naţionalităţile. Remus, singurul român din concurs, însă şi-a propus să-i depăşească pe toţi cei 88 de participanţi. Iar asta a meritat pentru că efortul său a fost apreciat pe măsură de un juriu alcătuit din specialişti recunoscuţi la nivel internaţional. Mai mult decât atât, Remus şi-a primit premiul chiar din mâinile prinţesei Lia a Belgiei, în cadrul Galei Laureaţilor de la Teatrul din Namur.

Etape dificile

Concursul a luat naştere în anul 2008 sub denumirea de Concurs „Bravo”, după care a primit denumirea de „A. Grumiaux”. Ajuns la a VIII-a ediţie, concursul s-a desfăşurat în perioada 27-29 martie, pe patru categorii, de la violonişti mai mici de 10 ani până la violonişti de 21 de ani. La cei 20 de ani ai săi, orădeanul a participat la categoria D a competiţiei (rezervată candidaţilor care au împlinit vârsta de 21 de ani până în ziua concursului). Pentru a ajunge la această competiţie, Remus a avut de trecut de etapa preselecţiilor, o etapă grea, după cum însuşi recunoaşte. În concurs, participanţii au avut de interpretat lucrările din memorie.

„Am descoperit concursul pe internet. Văzând importanţa lui pentru Europa am decis să mă înscriu. În preselecţii a trebuit să interpretez trei piese. Pentru cea mai dificilă dintre ele, a unui compozitor contemporan belgian, am avut destul de puţin timp la dispoziţie pentru pregătire. Cu toate acestea, m-am descurcat strălucitor de bine. În etapa finală, am avut de prezentat alte două lucrări dificile. Emoţionant a fost nu doar concursul, ci şi spectacolul din Gala Laureaţilor, la care a fost invitată şi familia regală. Am cântat în faţa unei săli arhipline. Faptul că m-am clasat pe un loc atât de bun îmi dă curajul să merg mai departe”, a dezvăluit pentru Jurnal bihorean şi bihon.ro tânărul care şi-a primit premiul chiar din mâinile prinţesei Lia a Belgiei.

Remus Rîmbu este fiul actriţei Elvira Rîmbu şi al dirijorului Romeo Rîmbu. El este absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca. Actualmente este student la Conservatorul de Muzică din Viena, unde studiază vioara cu profesorul Nicolas Koeckert. Remus este laureatul a numeroase concursuri naţionale şi locale. Pentru el, premiul din Belgia este unul dintre cele mai însemnate din cariera de până acum.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !