Remus Toderici, proiect fotografic-fantezie

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Remus Toderici, proiect fotografic-fantezie
Frumuseţea vine din interior, spune lumea. Dar e dificil să scoţi frumuseţea la iveală, în momentul în care subiectul interiorizat refuză să îşi vadă latura frumoasă. Fiecare dintre noi are o parte unică, parte care, de obicei, este ascunsă.

De cele mai multe ori este ascunsă din cauza complexelor. Este greu să treci peste un astfel de obstacol, însă nu imposibil. Ce ajută? Psihologii spun că frumuseţea trebuie conştientizată de persoana interiozată cu ajutorul… propriei personae. Şi ce ar putea să te facă să te simţi frumos, dacă nu o fotografie în care tu să te simţi frumos, atrăgător şi împăcat cu tine? Primul pas este mai greu: căutarea celui care să facă fotografia „câştigătoare”…

Fotografii profesionişti vor spune că fotografia nud este cea care, într-adevăr, scoate la iveală frumuseţea oricui. De ce? Pentru că în momentul în care persoana respectivă nu poartă nimic altceva decât atitudine şi personalitate, frumuseţea interioară face diferenţa. Diferenţa dintre o fotografie erotică şi artă. Dar, până la arta nudului sunt mulţi paşi. Primul pas în a te vedea frumos este să găseşti fotograful potrivit care să rezoneze cu tine şi să vadă latura ta estetică. În viziunea unui bun artist un păr indisciplinat devine un păr cu… personalitate; formele rubensiene înseamnă mai mult pentru un fotograf priceput, nu numai pasiunea pentru ciocolată a modelului sau complexul pe care modelul l-ar putea avea. Fotograful bun vede artă acolo unde un neiniţiat vede obişnuitul.

De ce contează un fotograf bun? Pentru că el este cel care transformă realitatea după fiecare personalitate şi după fiecare model. E ca şi cum oricine ar crede că poate găti ca un bucătar cu stele Michelin, dacă are reţeta… În realitate, ochiul neformat şi tradiţionalist nu poate vedea modelul, dacă se cramponează de standarde de frumuseţe. Iar când vine vorba despre standarde de frumuseţe, povestea se complică. Câte femei refuză să fie fotografiate, dacă nu sunt aranjate? Cele mai multe. Dar câte dintre ele ştiu că 76% dintre bărbaţi spun că adoră figura femeii iubite dimineaţa, când nu poartă pe ea decât dragoste? Prea puţine…şi până când bărbaţii vor deveni mai vorbăreţi şi le vor face mai des complimente iubitelor şi femeilor din jurul lor, până atunci doamnelor şi domnişoarelor, de ce să nu ne facem frumoase prin ochii altui bărbat, profesionist în alte artei forografice? Şi eu una nu am întâlnit altul care să facă asta mai bine decât Remus Toderici şi ale lui, frumoase şi inedite, proiecte foto.

Până când vă veţi lua inima în dinţi şi veţi asculta sfaturile care vă vor da încredere să deveniţi frumoase în ochii oricui, admiraţi un proiect fotografic fantezie. Cu un model frumos, Nicole Nix, într-o rochie de Gabriella Olar, make-up Larisa Bejan, hair style Dorina Macra (Salon Scarlet) în viziunea artistică a lui Remus Toderici.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor