Repaus la şantierul Aeroportului

Repaus la şantierul Aeroportului
Lucrările pentru platforma de îmbarcare au fost sistate momentan, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii.


Au fost sistate parţial lucrările la Aeroportul din Oradea. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Horia Carţiş, asigură că lucrările la pista propriu-zisă continuă şi estimează că în luna iunie vor fi finalizate! Însă, deocamdată s-au întrerupt lucrul la platforma de îmbarcare-debarcare a avioanelor. Este vorba despre o problemă depistată de Inspectoratul de Stat în Construcţii. „Este vorba despre partea de garare şi locaţia unde ele sunt trase avioanele pentru alimentare. Există un program de execuţie a lucrărilor pe şantier, iar acesta presupune mai multe procese-verbale, diferite documente care se întocmesc pe diferite faze de execuţie. Acestea sunt verificate de către Inspectoratul Stat în Construcţii (ISC)”, transmite Carţiş. ISC dă unde verde pentru trecerea la fazele următoare ale lucrărilor, pentru noi faze determinante, pe măsură ce există conformitate între lucrări şi documente. „Nu există toate documentele, ca atare ISC nu a dat fază determinantă, iar lucrările au fost sistate. Însă lucrurile acestea sunt normale, interente se întâmplă pe orice şantier”, susţine purtătorul de cuvânt al CJ Bihor. Potrivit acestuia, toate documentele cerute de Inspectorat trebuie semnate de către proiectant, antreprenor, dirigintele de şantier, consultant şi beneficiar. Lucrările la partea de andocare sunt sistate de cinci zile.

Horia Carţiş, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, anunţă că licitaţia pentru curse internaţionale la aeroport va fi lansată, cel mai probabil, în luna mai. Potrivit lui, s-a primit avizul de la Consiliul Concurenţei pentru caietul de sarcini aferent licitaţiei prin care vor fi desemnaţi operatorii aerieni ce vor primi subvenţii de la CJ Bihor pentru a fi încurajaţi să efectueze zboruri internaţionale de la Oradea. „Caietul de sarcini va fi lansat la momentul oportun, moment care ţine şi de înaintarea lucrărilor la pistă. Aşadar, licitaţia trebuie să se bazeze pe realităţi şi informaţii. Pentru că nu are niciun sens să porneşti o licitaţie, iar operatorii să vină să viziteze Oradea, până nu pot vedea că pista că este gata şi că mai sunt doar lucrările pentru platformele de îmbarcare şi andocare”, este politica Executivului CJ Bihor, exprimată de Horia Carţiş, care preconizează că noua pistă a Aeroportului Oradea va fi finalizată în luna iunie. Proiectul mai prevede, însă, platforme noi pentru îmbarcare şi realimentare, sistem nou de balizaj şi uzină electrică proprii aerogării orădene.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor