Reprezintă judeţul Bihor la faza naţională

De Simona Albinaru
La concurs
La concurs
Echipajul Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna” din Oradea s-a calificat în finala concursului „Știu și aplic”.


Concursul naţional Securitatea şi sănătatea în muncă se desprind de pe băncile școlii, numit pe scurt „Știu și aplic”, își propune să scoată în evidență valențele culturale ale securității și sănătății în muncă, valențe pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le însușim încă de pe băncile școlii. Acest concurs este inițiat și organizat cu sprijinul și colaborarea Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Inspecția Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial Iași, și nu în ultimul rând, a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași care găzduiește faza națională- ediția a VII-a, 2015.

La începutul anului a avut loc faza pe școală, la care au participat 3 echipaje de câte 3 elevi din clasele a X-a C (domeniul mecanică), a XI-a A (domeniul mecanică) și a XI-a A (domeniul textile-pielărie), formate din elevii: echipajul I, format din elevii Nisipeanu Mădălina, Covaci Roxana și Orosz Veniamina, din clasa a XI-a, confecționer textile- pielărie, îndrumat de prof. Varga Violeta. Echipajul II, format din elevii Csaki Bogdan Paul, Koszta Norbert și Bâtea Simeon, din clasa a XI-a, mecanic-auto, îndrumat de prof.Negrean Alexandrina Simona. Echipajul III, format din elevii Rus Sergiu Mădălin, Kiss Casian Daniel și Kovacs-Ban Florin, din clasa a X-a, sculer-matrițer, îndrumat de prof.Negrean Alexandrina Simona.

Concursul s-a desfășurat prin completarea a trei teste de către fiecare echipaj, cu itemi de mai multe feluri (alegere multiplă, alegere duală, studio de caz, completare de enunțuri). Echipajul III a câștigat concursul cu un punctaj de 20,80 puncte din 30 puncte maxim posibile.

A urmat faza județeană în 23.04.2015 la care s-au înscris 8 echipaje. Echipajul Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna” din Oradea format din elevii: Rus Sergiu Mădălin, Kiss Casian Daniel şi Kovacs –Ban Florin, din clasa a X-a C au reprezentat cu cinste școala în lupta cu celelalte 7 echipaje prezente la concurs.

Aceştia au ocupat locul I la faza judeţeană şi vor pleca la faza naţională în perioada 15.05.2015-17.05.2015, la Iaşi, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Elevii au fost recompensați de către Inspectoratul Teritorial de muncă Bihor cu premii în valoare de 400 lei și vor fi susținuți de către aceștia și la deplasarea la faza națională.

„Am fost onorați și mândri de modul în care elevii noștri ne-au reprezentat la acest concurs. Sperăm ca prestaţia de la Iași să certifice buna lor pregătire în domeniul securității și sănătății în muncă și să revină încununați cu lauri”, spun reprezentanţii instituţiei bihorene de învăţământ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !