Reprimita cu drag la Zoo de …leoaica Maci

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
10Comentarii
Reprimita cu drag la Zoo de …leoaica Maci
Repusă în funcţia de administrator, Daiana Ghender a fost recunoscută imediat de leoaică.

Daiana Ghender a fost repusă în funcţia de administrator al Grădinii Zoo de către Curtea de Apel Oradea, prin sentinţă definitivă. Aceasta după ce Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea a atacat fără succes sentinţa Tribunalului Bihor prin care judecătorii o repuneau pe Daiana Ghender în poziţia anterioară cu toate drepturile băneşti cuvenite de la data demiterii abuzive de către ADP.

Daiana Ghender a ajuns la Zoo chiar în prima zi în care unitatea a fost deschisă publicului.

„Am fost azi (ieri – n. red.) în Grădina Zoologică, am semnat în condica de serviciu. Am fost anunţată de ADP că m-au repus în funcţie cu data de 16 mai şi mi-au trimis o scrisoare cu data poştei pe 20 mai. Ori eu am fost plecată din ţară şi am suferit un accident rutier în urma căruia am fost la reevaluare medicală. Nu puteam conduce sau călători cu avionul de pe azi pe mâine. Mai am nevoie de fizioterapie, în Băile Felix fiindcă în Anglia am putut face doar acupunctură. O perioadă probabil voi rămâne în concediu medical. I-am anunţat că trebuie să îmi văd de sănătate şi să-mi achite asigurările de sănătate. Directorul Liviu Andrica mi-a cerut să-mi fac de la Medicina Muncii o evaluare de sănătate”, ne-a relatat Daiana Ghender.

Recunoscută de leoaică

Am întrebat-o pe „noua-vechea” administratoare cum a găsit Grădina Zoo.

„Leoaica Maci mi-a recunoscut imediat vocea. Mă bucur foarte mult pentru animale fiindcă, la prima vedere, se poate spune că au condiţiile de spaţiu necesare. Ca vizitator, e clar mai frumos acum la Zoo dar ca profesionist mai sunt multe de spus. Am văzut multe Grădini Zoo şi toate spaţiile administrative şi de birouri sunt mărunte fiindcă banii merg preponderent la animale. Doar la Zoo Oradea, omul pe primul plan. Dar sunt fericită că s-a dus la bun sfârşit proiectul, semn că banii de proiect au ajuns unde trebuie…”, ne-a răspuns Daiana Ghender.

Policalificată european

Aceasta ne-a mai informat că în răstimpul suspendări s-a perfecţionat ca ofiţer de animal wellfare, oficial veterinar şi transporturi de animale Zoo, având calificări europene în acest sens.

„Am vizitat cel mai reuşit parc de lei din Anglia, care e cel mai tare în wellfare. Toată investiţia lor în habitate s-a ridicat la 3,2 milioane de euro în timp ce în Zoo Oradea s-au investit 2,5 milioane de euro, plătindu-se salarii mai mici la constructori, iar diferenţele sunt nete. Eu continui să cred că având aceşti bani s-ar mai fi putut face multe. O altă problemă e că întreţinerea va costa mai mult, un spaţiu mărit având nevoie de mai mulţi îngrijitori”, ne-a mai spus Daiana Ghender. Ieri nu am reuşit să-l contactăm pe directorul Liviu Andrica pentru un eventual comentariu al sentinţei de care conducerea ADP ştia de cel puţin două săptămâni.

ADP Oradea pierde procesele cu Daiana Ghender

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor