Respectul în trafic generează siguranţă rutieră

De Alexandra Lăzureanu
Fiţi respectuoşi în trafic!
Fiţi respectuoşi în trafic!
„Atenţie şoferi, atenţie pietoni!” este numele campanie menite să conştientizeze participanţii la trafic din întreaga ţară.

În perioada 25 – 27 februarie a.c., la nivelul întregii ţări se desfăşoară o amplă campanie pe linia siguranţei rutiere, având drept ţintă combaterea neacordării de prioritate pietonilor aflaţi în traversare regulamentară pe marcajul pietonal, precum şi nerespectarea normelor rutiere de către pietoni. Motivaţia acestei campanii este dată de faptul că aceste două categorii de abateri ocupă, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului nostru, locurile doi şi trei în cauzele generatoare de accidente.

Date din judeţ şi ţară

Aşadar, la nivelul judeţului Bihor, în perioada ianuarie – 23 februarie 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, situaţia se prezintă astfel: traversarea neregulamentară a pietonilor a produs 5 accidente (faţă de 10 anul trecut), soldate cu 5 răniţi uşor, fără decese sau persoane rănite grav (faţă de 2 persoane decedate şi 6 persoane rănite grav, în perioada de referinţă a anului trecut). În acelaşi timp, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor a generat 22 de accidente (cu 14 mai mult faţă de 2013), fără a se înregistra persoane decedate (se păstrează nivelul din perioada de referinţă) şi 10 persoane rănite grav (cu 8 mai multe faţă de 2013).

La nivel naţional, în aceeaşi perioadă de referinţă, lucrurile stau în felul următor: traversarea neregulamentară a pietonilor (16,64 % din totalul accidentelor), a produs 141 accidente (cu 32 mai multe faţă de 2013), soldate cu 30 persoane decedate (4 decese suplimentare în 2013) şi 113 rănite grav (în perioada de referinţă a anului 2013, înregistrându-se cu 38 mai puţine ), iar neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (15,11 % din totalul accidentelor), a generat 128 accidente (cu 2 mai multe faţă de 2013), 12 persoane decedate (cu 1 în plus în 2013) şi 117 rănite grav (cu 5 mai multe faţă de 2013). Poliţia Rutieră vă reaminteşte că respectul reciproc între participanţii la trafic, atât pietoni, cât şi conducători auto, conduce la creşterea siguranţei rutiere!

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !