Restaurează Biserica din Hotar

De Veronica Bursaşiu
Restaurează Biserica din Hotar
Au început lucrările de reabilitare a bisericii monument istoric din Hotar.

Lucrarea se realizează în cadrul unui proiect câştigat de Direcţia de Cultură Bihor alături de Fundaţia culturală Gyermekeinkert din comuna Kismarja. Biserica din Hotar a fost aleasă, alături de Biserica din Gheghie de pe o listă a monumentelor vulnerabile, anunţa directorul Direcţiei pentru Cultură, Lucian Silaghi.

Conform paginii oficiale a Primăriei Ţeţchea, comună la care este arondat satul Hotar, biserica de lemn ” Sfântul Gheorghe” din Hotar, inclusă în lista Monumentelor Istorice ca edificiu de importanță națională, categoria A, a fost construită în anul 1714,în prezent aflându-se într-o stare avansată de degradare.Lucrările vor cuprinde, refacerea învelitorii din șindrilă și a turlei, înlocuirea unor grinzi de lemn din structura bisericii și amenajarea platoului din jur.

De asemenea se va face și restaurarea picturii interioare a bisericii. Parteneri în proiect sunt Parohia Ortodoxă Hotar și Parohia Ortodoxă Gheghie, în cadrul programului european HURO 2007-2013.Pentru partea română este alocată suma de 295.723 euro ”, a anunţat directorul Direcţiei pentru Cultură, Lucian Silaghi. Proiectul se numeşte Promovarea moştenirii comune- Revitalizarea turismului cultural în Euroregiunea Hajdu Bihar-Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !