Rețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legume

Reactualizat la:
Rețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legume
Anjani Kumar vă recomandă pentru acest sfârșit de săptămână o rețetă ușor de preparat chiar și de persoanele fără experiență în bucătărie. 

Ingrediente pentru frigarui

500 gr. piept de pui

iaurt gras – 100gr.

pasta de ghimbir – 1 lingurita

pasta de usturoi – 1 lingura

1 lingura de ulei

turmeric macinat – 1 lingurita

½ lingurita de cumin macinat

boia afumata – 1 lingura

coaja de la lime si suc de lime

1 lingurita de miere

sare, piper dupa gust

cateva frunze de menta tocata marunt

Mod de preparare | Condimentele se amesteca cu ulei si iaurt, iar apoi se marineaza pieptul de pui, taiat cubulete. Amestecati bine si lasati la marinat minim 30 de minute sau peste noapte.

Se aranjeaza carnea pe betele de frigarui dupa care le prajim pe gratar incins foarte bine sau pe tigaia grill, cate 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea este gatita.

Orez cu legume

Ingrediente: 300 gram. Orez cu bob lung sau orez basmati, spalat si inmuiat in apa 30 min

200 gram broccoli taiat mic

1 cana de mazare

2 cepe verzi tocate

2 morcovi tocat marunt

2 catei de ustoroi tocat marunt

½ lingurita seminte de cumin

1 buc. foi de dafin

1 lingurita pasta de rosii

sare, piper dupa gust.

Mod de preparare | punem o oala pe foc, iar cand cand aceasta este calda adaugam 2 lingura de ulei. Apoi se pun semintele de cumin, le prajim 1 min si aduagam ustoroi si foi de dafin și se caleste 30 de secunde. Se aduaga pasta de rosii si se caleste 30 de secunde. Adaugati ceapa verde si morcovii și se caleste 2 minute, apoi se aduaga broccoli si mazarea și se lasa pe foc 3-5 min. La final aduagam orezul.

Se amesteca bine cu legumele si se lasa 2-3 min pe foc. Aduagati sare si piper dupa gust si 500 ml. de apa. Amestecati si lasati pe foc mare. Cand incepe sa fiarba apa, puneti pe foc mic, acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert aproximativ 10 minute, pana orezul este fiert. Adaugati cateva frunze de ceapa verde si patrunjel tocat marunt.

Alaturi de aceste prepararate se poate servi o salata de sezon.

Pofta buna!

Precizăm că toate ingredientele folosite pot fi găsite în supermarket-urile din Oradea. 

Mai multe retete Anni – Anjani Kumar. 

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !