Retrogradeaza trei echipe din Liga 2 si Liga 3!

Retrogradeaza trei echipe din Liga 2 si Liga 3!
În fotbalul românesc regula jocului se schimbă tot mai des în timpul campionatului. Dacă în sezonul trecut un număr de echipe au fost anunţate între tur şi retur că nu au drept de promovare, acum o altă măsură cu care s-a pornit la drum este schimbată la jumătatea competiţiei.

În urma Comitetului Executiv care a avut loc astăzi s-a decis să se revină la vechiul statut, pentru că cel nou aprobat la Adunarea Generală a FRF din 9 mai 2011 nu a intrat în vigoare pentru că nu a fost înregistrat! În aceste condiţii, din Liga 2 şi Liga 3 nu vor mai retrograda cinci echipe ci doar trei. Ecuaţia retrogradării devine extrem de simplificată în Seria a II-a a Ligii a II-a unde FC Arieşul Turda şi Mureşul Deva şi-au anunţat retragerea. În aceste condiţii va mai retrograda o singură echipă, „lanterna roşie” devenind Juventus Bucureşti. Clasate pe locurile 9 şi 10, FC Bihor şi Luceafărul Felix sunt la opt, respectiv şapte puncte de retrogradare.

O situaţie mai liniştită pare să aibă şi Unirea Valea lui Mihai în Liga 3, Seria 5, formaţia antrenată de Csüri Sandor fiind acum la opt puncte de ultimul loc retrogradabil. Cealaltă echipă, CF Bihorul Beiuş se va bate pentru primul loc de care este despărţită de un singur punct.

COMUNICATUL FRF

Federaţia Română de Fotbal

Direcţia Competiţii

Având în vedere faptul că Statutul FRF, aprobat în Adunarea Generală din data de 9 mai 2011, nu a intrat încă în vigoare, astfel că Hotărârea Comitetului Executiv privind modificarea sistemului competiţional nu produce efecte, propunem ca, în anul competiţional 2011/2012, să se aplice sistemul competiţional care a fost aprobat de Adunarea Generală a FRF la data de 11.05.2009, arătat mai jos:

7.1. Liga I: campionat în care participă 18 echipe, 34 de etape;

7.1.1. Se menţin în Liga I echipele clasate pe locurile 1 – 14;

7.1.2. Retrogradează echipele clasate pe locurile 15 – 18.

7.2. Liga a 2-a: formată din două serii a câte 16 echipe

7.2.1. Promovează echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii.

7.2.2. Retrogradează echipele clasate pe locurile 14-16 în cele două serii.

7.3. Liga a 3-a: formată din şase serii a câte 16 echipe.

7.3.1. Promovează echipele clasate pe primul loc în cele şase serii.

7.3.2. Retrogradează echipele clasate pe locurile 14, 15 şi 16 în fiecare serie, plus alte trei echipe de pe locul 13, mai slab clasate (în total, 21 de echipe).

7.3.3. Pentru stabilirea echipelor de pe locul 13 care retrogradează, se alcătuieşte, pentru fiecare serie, un clasament special numai pe baza rezultatelor înregistrate de echipele de pe locul 13 cu echipele de pe locurile 1-12. Echipa care a înregistrat în aceste clasamente speciale numărul cel mai mic de puncte va retrograda. În cazul în care două sau mai multe echipe de pe locul 13 se află la egalitate de puncte urmare a alcătuirii clasamentului special, pentru departajarea lor se vor aplica, în ordine, următoarele criterii raportate la clasamentul special:

a) numărul mai mare de victorii;

b) golaverajul mai bun;

c) numărul mai mare de goluri înscrise;

d) numărul mai mare de goluri înscrise în deplasare;

e) tragerea la sorţi.

7.3.4. Promovează din Liga a 4-a un număr de 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj.

8 Echipele din Liga I care retrogradează sunt obligate să realizeze un barem de 25 de puncte.

8.1. Echipele retrogradate din Liga a 2-a şi Liga a 3-a sunt obligate să realizeze un barem de 20 de puncte.

8.2. Echipele retrogradate în categoria inferioară care nu realizează baremul vor fi penalizate în campionatul categoriei imediat inferioară cu diferenţa dintre punctele realizate şi cele stabilite prin barem.

8.3. În cazul retragerii sau excluderii unor echipe din campionatele Ligii I, Ligii a 2-a sau Ligii a 3-a, înainte de sfârşitul turului, baremul de puncte ce trebuie realizat de echipele care retrogradează la terminarea campionatului se reduce procentual, în funcţie de numărul de echipe retrase sau excluse.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !