Retrospectiva a picturilor lui Aurel Rosu

De Cristian Horgoș
Aurel Roşu
Aurel Roşu
Palatul Baroc găzduieşte o retrospectivă a picturilor artistului Aurel Roşu.

Muzeul Ţării Crişurilor” organizează şi o expoziţie retrospectivă a artistului plastic Aurel Roşu, al cărei vernisaj va avea loc vineri, de la ora 18, la Palatul Baroc, în cadrul Secţiei de artă.

Aurel Roşu este un artist plastic contemporan cu recunoaştere în ţară şi străinătate, preşedinte a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bihor şi şef al Secţiei de artă a Muzeului Ţării Crişurilor, unde şi-a început activitatea din 1990.

„Aurel Roşu mizează pe vizualizarea unor semne-simbol cu circulaţie universală, în general, pe care le concentrează întotdeauna în prim-plan, pentru a fi percepute cu limpezime din punct de vedere imagistic. Artistul apelează la tehnici mixte (acril, tempera, creion, baiţ – pictură, grafică; baiţ, metal, bronz, lemn-sculptură) armonizate pictural cu multă sensibilitate şi acurateţe; totodată plasticianul se bizuie pe mesaje ideatice care conturează o fiinţă ce nu şi-a negat niciodată dimensiunea religioasă, respectînd-o cu sfinţenie, dar n-a pus în umbră nici sentimentele care ţin de acele momente ale copilăriei şi tinereţii ce se întipăresc pentru totdeauna în memorie, tocmai prin sensibilităţile declanşate sub semnul clipei”, transmite Muzeul.

Şi sculptor

După 1990, Roşu a obţinut premii şi distincţii care i-au consolidat poziţia de creator în genuri artistice, precum pictură şi grafică, iar în anii din urmă, în sculptură. De altfel, expoziţia de acum, care se vrea a fi o încununare a activităţii derulate de-a lungul a peste 40 de ani, cuprinde 90 de lucrări aparţinînd domeniilor de artă mai sus pomenite, ce confirmă valoarea sa ca artist. În deschidere vor vorbi criticul de artă universitar Ştefan Gaie şi dr. Aurel Chiriac, directorul muzeului orădean. Expoziţia se poate vizita pînă pe 28 iulie.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !