Revelion municipal modest, după buget…

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
5Comentarii
Revelion municipal modest, după buget…
Cantitatea de şampanie sau de alte „alcoale” festive a făcut diferenţa între un chef pe cinste şi o cacofonie difuză şi colorată.

Bugetul alocat de Primărie pentru noaptea dintre ani a fost de 35.000 de lei, sumă în care au intrat focurile de artificii, închirierea scenei, prestaţia DJ-ului şi a cântereţilor, ne-a spus Mircea Oaie, şeful Direcţiei monitorizare cheltuieli şi organizare evenimente.

În condiţiile unui Revelion local fără vedete măcar naţionale, momentul focului de artificii a fost o altă dezamăgire pentru miile de orădeni adunaţi în centru pentru a ciocni o cupă de şampanie sub luminile noului an. Din cauza ceţii, oamenii au trebuit să se mulţumească cu bubuiturile şi cu petele de fum multicolor de pe cerul Oradiei. Jocurile de artificii au rămas, vorba cântecului… dincolo de nori. Compania celor dragi şi voia bună indusă de consumul de licori tematice de Revelion au fost factori care au salvat seara pentru mulţi dintre participanţi.

„Focurile de artificii au costat 10.000 de lei şi au durat exact 9 minute şi 43 de secunde. Ceaţa, chiar n-a depins de noi”, comentează directorul. Acesta spune că noaptea de anul nou a trecut fără evenimente neplăcute şi că munctorii de la RER terminaseră curăţenia după petrecăreţi puţin după ora 2.00 am.

Euforia înnoirii anului a scos sumedenie de orădeni din cluburi şi restaurante, cu câteva minute înainte de ora zero, în ciuda ceţii care s-a încăpăţânat, la fel ca la Revelionul 2012/2013, să domnească peste Oradea şi împrejurimi. Astfel că Piaţa Unirii, Piaţa Independenţei, Podul Ferdinand şi Podul Intelectualilor s-au umplut de cei dornici să audă şi semi-vadă artificiile oferite de Primărie. Artificii „private” s-au întrezărit spre Ciuperca şi pe Pasarela de fier de la poalele dealului, înspre Universitate şi alte zone din Oradea.

1foc

De la ABBA şi Denisa

Miezul distracţiei pentru orădenii care au ales un între Revelion în aer liber a fost scena din Piaţa Indepenţei, acolo unde au încălzit atmosfera tinerele Denisa Moşincat, Ana Pavel şi Carla Florian, cunoscute concitadinilor de la emisiuni TV muzicale. Una din cele mai salutate melodii a fost «Happy New Year» lansată de ABBA şi oferită sutelor de orădeni din Piaţa Independenţei de concurenta de la Vocea României.

După intrarea în noul an, atmosfera din localurile centrale s-a reanimat odată cu revenirea celor dornici să deschidă şampania în mulţime.

La fel ca în ultimii ani, cluburile şi restaurantele cu ştaif s-au străduit să-şi încânte clienţii cu meniuri fine şi îmbelşugate dar şi cu fel de fel de surprize sau momente de animaţie. Nu puţine localuri au oferit invitaţilor măşti iar personalul sau chiar patronii au dat tonul pentru bal mascat.

Şi la spital

Voioşia şi dansul au fost, după cum şi se cuvenea, pe meniul de bază. Însă au fost însă şi o duzină de tineri a căror activitate s-a concentrat îndeosebi pe pahar, astfel că au avut nevoie de o „vizită” medicală la Urgenţe pentru a depăşi starea de ebrietate.

Iar alţi patru „eroi” au ajuns la spital după ce s-au angrenat în altercaţii consumate în cluburi din oraş.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor