Rey- câinele terapeutic

De Veronica Bursaşiu
Rey- câinele terapeutic
Este un labrador dresat special pentru a oferi sprijin oamenilor cu probleme. El va primi și o diplomă în acest sens.


Psihologul Mihaela Camelia Ghergel din Arad si câinele terapeutic Rey au fost oaspeții SOS Autism Bihor. Mihaela și Rey i-a învățat pe copii și parinţi lucruri interesante despre gestionarea emoţiilor, despre interacţiune, despre integrare senzorială.

Terapia asistată de animale facilitează funcționarea socială, emoțională și cognitivă, oferă eficacitate educațională și motivațională pentru participant, ajutând la atingerea obiectivelor terapeutice sau la optimizarea stării de sănătate a acestuia. Poate fi oferită într-o varietate de contexte și poate fi integrată în terapia individuală, dar și în terapia de grup. Psihologul Mihaela Camelia Ghergel spune că este dovedit faptul că un animal terapeutic calmează și relaxează persoanele în preajma cărora se află, contribuie la sporirea stimei de sine și chiar la reglarea presiunii în artere, ajută la învingerea fricilor, a temerilor și e util chiar și în relațiile de familie, ajută la dezvoltarea sentimentelor de afecțiune și prietenie. La SOS Autism Bihor Mihaela Gherghel și Rey au lucrat la aspecte ce privesc interacțiunea socială, dar și la contraste, la texturi moi și texturi tari.

Rey pe facebook

„Mulţumim Mihaelei și lui Rey pentru efortul pe care l-au facut venind din Arad!” au ținut să spună responsabilii SOS Autism Bihor. Nici pshihologul nu s-a lăsat mai prejos. Rey are chiar o pagină de facebook, cum altfel decât Rez the Therapy Dog. Acolo Mihaela Gherghel a notat :„sâmbătă, 13 decembrie 2014, am întâlnit oameni frumosi cu suflet mare! Vă mulțumim, eu, Rey the Therapy Dog și partenera mea, Mihaela, pentru aceste momente pline de prietenie!”. Periodic, Rey interacționeayă și online cu cei care au nevoie de compania sa. Atunci el povestește despre activitățile sale terapeutice: „Astăzi vă voi povesti despre o altă activitate pe care eu o desfășor împreună cu copiii. În cadrul acestei activități eu fac ceea ce știu mai bine: să ascult. Da, să stau și să ascult ceea ce oameni au pe suflet atunci când sunt triști, sau de ce nu, veseli, fără să pun întrebări, fără să judec, fără să deranjez! Sunt acolo pentru cel de lângă mine necondiționat!”, a notat Rey în una dintre zilele trecute.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !