Rezultate bune pentru Fisc

De Dan Birta
2Comentarii
Rezultate bune pentru Fisc
Judeţul Bihor se plasează pe locul opt pe ţară pe 2013 în ceea ce priveşte încasările.

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor a depăşit volumul încasărilor la bugetul general consolidat al statului pe anul 2013 cu 8% faţă de anul precedent. Programul încasărilor a fost depăşit cu 5%. „Un lucru trebuie remarcat. Încasările anului 2012 au depăşit pentru prima dată 2.000.000 de mii de lei, cel mai mare volum al încasărilor din istoria Finanţelor bihorene”, a precizat Ioan Mihaiu, şeful AJFP Bihor. Volumul încasărilor pe anul 2013 a fost de 2.237.136 de mii de lei.

Bugetul total al contribuţiilor sociale a depăşit cu 9,7% din care: bugetul asigurărilor sociale de stat cu 8,64%, bugetul asigurărilor de şomaj cu 6,91%, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale cu 11,26%. „O evoluţie crescătoare avem şi în ceea ce priveşte volumul încasărilor lunare. Am pornit de la 140 de milioane de lei pe lună şi am ajuns la 180 de milioane de lei pe lună, ceea ce plasează Bihorul pe locul opt pe ţară”, a declarat Ioan Mihaiu.

În cursul anului 2013 s-a realizat un grad de conformare la plată a obligaţiilor către bugetul general consolidat de 71,3%. „Noi ne dorim un grad de conformare de 85% în perioada următoare, care este un grad mulţumitor”, a subliniat şeful Fiscului bihorean.

Executări silite

Problemele cu încasările a determinat AJFP Bihor să aplice măsuri de executare silită unui număr de 53.801 contribuabili.

Cele mai eficiente măsuri de executare silită au fost somaţiile. În urma acestora s-au încasat peste 210 milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 65% din suma totală colectată prin executare silită. În urma propririlor pe conturile bancare s-au colectat aproape 99 de milioane de lei. „Nu ne-am axat pe sechestre şi valorificări de bunuri mobile şi imobile, deoarece piaţa suferă de lichidităţi. Din valorificarea bunurilor mobile şi imobile sechestrate s-a colectat doar 9 milioane de lei, adică 2,8% din suma totală colectată”, a specificat Ioan Mihaiu.

AJFP Bihor administrează în prezent 216.116 contribuabili din care: 42.381 persoane juridice, 21.274 de persoane fizice şi 151.245 de contribuabili înregistraţi pe baza CNP-ului.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor