Rezultate catastrofale la BAC in Bihor

Rezultate catastrofale la BAC in Bihor
Dezastru la examenul de bacalaureat. Doar 22,31% dintre elevii bihoreni au trecut examenul.

Rezultate dezastroase și la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Doar 623 de elevi din cei 3.358 înscriși au promovat examenul de bacalaureat.

3.358 de elevi bihoreni s-au înscris la bacalaureat, în sesiunea din toamnă. Dintre aceștia doar 2.793 s-au prezentat la examen, adică 83,17%. 2.147 dintre candidații prezenți la examen au fost declarați respinși, iar 23 de candidați din Bihor au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Candidaţii au putut depune contestaţii în data de 4 septembrie pâna la ora 20.00.

„Notele reflectă nivelul de pregătire al elevilor. Foarte puțini au abordat cu seriozitate examenul de bacalaureat, cei 623 de elevi care au promovat, restul probabil s-au bazat pe copiat. Multele note de unu demonstrează că nu au învățat nimic”, a declarat inspectorul școlar general, Dorel Luca.

În prima sesiunea a bacalaureatului, Bihorul a înregistrat cea mai mică promovabilitate de până acum. Doar 52,08% dintre elevii bihoreni au promovat, în prima sesiune, examenul.

 Doar 22, 31%  au trecut BAC-ul

Doar 623 dintre cei 2.147 de elevi prezenți au promovat examenul de bacalaureat. Rezultate catastrofale la bacalaureatul de toamnă. Doar 623 de elevi din Bihor au trecut examenul de maturitate, în sesiunea de toamnă, înaintea contestațiilor. Dintre aceștia 476 de elevi, adică 76,4%, au obținut medii între 6 și 6,99, 135 au obținut medii între 7 și 7,99 și 11 au avut medii între 8 și 8,99. Un singur elev din Bihor a reușit o medie între 9 și 9,99. Niciun elev din județul nostru nu a obținut media zece în această sesiune a bacalaureatului.

Dintre candidații respinși, 1.814 au obținut medii sub cinci, adică 84, 49% dintre ei și 333 (15, 51%), note între 5 și 5,99.

În Bihor, la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta s-au înscris 3.358 de elevi. Dintre ei, 565 nu s-au prezentat, 23 au fost eliminați pentru tentativă de fraudă și 2.147 au picat.

„Comparativ cu celelalte județe din țară, Bihorul stă bine. În județul Maramureș, de exemplu, au fost înregistrate cele mai slabe date ale promovabilității: doar 8% dintre elevi au trecut de bac în această toamnă. Dar asta nu ne consolează. Cert e că rezultatele arată faptul că elevii nu au învățat. Poate că sperau ca această sesiune să fie altfel decât cea din vară. Probabil s-au bazat pe copiat”, crede inspectorul școlar general Dorel Luca.

Candidaţii picaţi la bac se plâng de dificultatea subiectelor şi de camerele video.

„Probele scrise au fost grele. Apoi, am avut emoții din cauza camerelor de supraveghere”, a declarat unul dintre elevii care au susținut examenul la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, respins la examenul de bacalaureat. Acesta a recunoscut că miza pe subiecte mai uşoare decât cele de la sesiunea din vară.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la bacalaureat au putut depune contestaţii duminică după-amiază. Contestaţiile vor fi rezolvate pe 5 şi 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !