Ridicat la treapta diaconatului

De Crina Dobocan
Ioan Mitre a devenit diacon Foto: egco.ro
Ioan Mitre a devenit diacon Foto: egco.ro
Încă un absolvent al Departamentului din Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost ridicat la treapta diaconatului.

Ceremonia a avut loc sâmbătă, 8 februarie, în Biserica Seminarului din Oradea, în timpul Sfintei Liturghii. Slujba a fost oficiată de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alături de un sobor de preoţi din Oradea şi din protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău.

„Părintele diacon Ioam Mitre provine din Zalău, este căsătorit şi are trei copii. A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, fiind format în Seminarul orădean Sfinţii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore şi Ioan”. Actualmente urmează cursurile de masterat în cadrul aceleaşi facultăţi. Ne rugăm pentru noul părinte diacon ca Domnul să îi dea har îmbelşugat pentru misiunea de a predica Cuvântul Său şi de a sluji cu demnitate Biserica”, spune părintele Anton Cioba de la Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !