Robot Challenge studenţesc şi liceal

De Cristian Horgoș
Robot „veteran” realizat de studenţii IMT Oradea şi prezentat joi la workshop
Robot „veteran” realizat de studenţii IMT Oradea şi prezentat joi la workshop
A VI-a ediţie «Robot Challenge» va avea loc, duminică, în Lotus Center.

Pentru un plus de vizibilitate din partea celor interesaţi, a VI-a ediţie a concursului naţional «Robot Challenge» va avea loc în Lotus Center, duminică, între orele 11 şi 18. „Ediţiile anterioare s-au desfăşurat la Biblioteca Universităţii noastre dar acum am dorit să ieşim în întâmpinarea unui public mai larg. S-au anunţat concurenţi de la Universităţi din toată ţara. De la Universitatea din Oradea şi din partea Coder Dojo Oradea ne aşteptăm la şase echipe”, ne-a explicat masterandul Birouaş Flaviu de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universităţii din Oradea.

Sumo” între roboţei

Principalele secţiuni de concurs sunt „Line Follower clasic” (roboţeii trebuie să parcurgă, în timp cât mai scurt posibil, o bandă neagră ondulată de pe un teren alb), „Line Follower enhanced” (asemănător, dar mai avansat) şi „Mini Sumo” (lupte între roboţi, pierzător fiind cel împins de pe ringul regulamentar).

Din echipa organizatorică supervizată de directorul Departamentului de Mecatronică, prof. dr. ing. ec. Ţarcă Radu Cătălin, mai fac parte masterandul Nilgesz Arnold şi liceanul gojdist Lucian Ştiube. „Anul trecut am participat în concurs, fiind sprijinit de diriginţii şi profesorii mei de informatică Maria Niţă şi Adrian Niţă. Dar acum nu am timp suficient întrucât sunt clasa a XII-a şi mă focusez pe pregătirea pentru bacalaureat. La ediţia viitoare voi reveni în concurs”, ne-a declarat ieri Lucian Ştiube. O prezenţă consistentă în concurs se aşteaptă şi anul acesta de la Liceul «Don Orione», îndeosebi de la mecatroniştii Eduard Mihok, Boldog Cristian, Kovacs Brendon şi Bala Alexandru, pregătiţi de profesorul lor de informatică Brânzaş Costin. Ca şi la ediţiile precedente, studenţii IMT au organizat ieri un workshop pregătitor pentru concurs dar şi de iniţiere în robotică. În esenţă, s-au abordat noţiunile fundamentale necesare proiectării, realizării şi programării algoritmice a unui robot autonom mobil. Competiţia este sprijinită de compania Plexus din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !