Romania, la un pas de implozie?!

2Comentarii
Romania, la un pas de implozie?!
Săptămâna trecută, jandarmii şi stewarzii i-au luat la bastoane pe suporterii şi militanţii ecologişti.

Totul pentru că nişte băieţi cu atitudine şi curaj au îndrăznit să afişeze un BANNER în care se punea semnul de egalitate între FRF şi Gold Corporation (RMGC). „FRF=RMGC” este mesajul transmis lumii întregi din peluza meciului România – Uruguay. Aceasta, desigur, după ce MIRCEA SANDU demonstrase încă o dată că singura valoare pe care o apreciază este BANUL, „muşcând” momeala unei farse orchestrate de ecologiştii ANTI-CIANURI.

A venit apoi ştirea cu CRIMA din ORADEA. Într-o „bună” dimineaţă, un italian venit din ţara care îi zugrăveşte pe români ca pe nişte apostoli ai Violenţei, l-a executat cu sânge rece, fix în cap şi tocmai pe stradă, pe un român care, vezi Doamne, i-ar fi datorat bani. După ce a fost prins, criminalul ITALIAN Aldisio Andrea Zappa s-a justificat rapid, explicând, senin, că datornicul îi râsese în nas atunci când s-a dus la el să-i ceară banii datoraţi…

Luni, tot în Oradea, un VATMAN e BĂTUT MĂR de doi tipi coborâţi dintr-un VW Passat, pentru că vatmanul a avut curajul să-i claxoneze, după ce şoferul Passat-ului îi tăiase calea, pe strada Primăriei! Nervoşi, indivizii au aşteptat tramvaiul şi pe vatman cu două-trei staţii mai încolo, apoi au intrat peste el în cabina vatmanului şi l-au tăbăcit bine pe omul în vârstă de 40 şi ceva de ani. A trebuit să vină Salvarea şi să ducă victima la Urgenţe. Nimeni din tramvai n-a reacţionat, desigur.

În sfârşit, un alt episod, de astă dată hiper-VIOLENT: tot pe 5 martie, spre seară, televiziunile centrale dau o ştire-şoc: OPT OAMENI ÎMPUŞCAŢI într-un coafor din zona Perla, din Capitală. Două dintre victime mor! Iar aproape de miezul nopţii mai aud o ştire despre încă un act violent, petrecut prin nu ştiu ce alt colţ al ţării.

Ce se întâmplă cu noi, fraţilor? Încep să cred că acest şir de violenţe ne arată doar SIMPTOMELE unui cancer de care societatea românească suferă. VIOLENŢA este consecinţa directă a traiului greu de zi cu zi. Românii sunt tot mai nervoşi în ţara lor. Şi nu numai în ţara lor. Uitaţi-vă în lume. Care sunt societăţile cele mai violente? Sunt exact acelea cu un grad mare de SĂRĂCIE, cele în care bogăţia e împărţită absolut inechitabil sau cele care şi-au pierdut busola. Nu trebuie să vă gândiţi prea mult, nu-i aşa? Vă gândiţi la periculoasele ţări africane – Somalia, Nigeria, Congo, Sudan etc. – sau la cele din America Centrală şi de Sud: Mexic, Columbia, Brazilia… Şi, pentru că tot vorbisem despre busolă, poate că ar trebui să amintim chiar şi Statele Unite.

Problema VIOLENŢEI nu se va rezolva cu măsuri care ne vor împinge spre un stat poliţienesc. Dintr-un motiv simplu şi certificat de istorie: VIOLENŢA NU POATE FI ÎNVINSĂ INJECTÂND TOT VIOLENŢĂ PENTRU A O ANIHILA. Nu e ca la matematică. Minus cu minus nu face plus, oricât am folosi jandarmii. Dacă nu ne uităm la rădăcina problemei, vom cădea din lac în puţ, într-o spirală a răului care ar putea aduce România în pragul unei IMPLOZII. Nu vreau să fiu prea apocaliptic, dar dacă nu vom fi mai sinceri cu noi şi cu cei din jurul nostru, mi-e teamă că secolul XIX nu va fi deloc unul PENTRU România.

ROMÂNII au o VORBĂ: peştele de la cap se-mpute. Poate aude cineva.

CĂLIN CORPAŞ

 

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor