Românii, doriţi în Suedia, Germania şi Danemarca

De Dan Birta
1Comentariu
Românii, doriţi în Suedia, Germania şi Danemarca
Sunt oferite 270 de locuri de muncă în domeniul gastronomic, construcţii, mecanic şi agricol.


În ultima vreme, solicitările de muncitori români, în cele mai diverse meserii sunt tot mai dese din partea firmelor din străinătate. Prin intermediul Eures, site-ul mobilităţii europene, au fost postate nu mai puţin de 75 de oferte de locuri de muncă în meserii din domeniul construcţiilor, auto şi serviciilor în Suedia. „Este vorba de 20 de locuri de muncă pentru finisori în construcţii, zece locuri de muncă pentru dulgheri, 15 locuri de muncă pentru vopsitori auto, zece locuri de muncă pentru mecanici auto şi 20 de locuri de muncă pentru femei de serviciu”, ne-a informat Simona Burdean, consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

Pentru primele patru meserii este necesară calificare şi doi ani de experienţă în domeniu. Pentru femeile de serviciu nu sunt cerinţe speciale. „Este necesară cunoaşterea limbii engleze”, a precizat Simona Burdean. Pentru primele patru meserii se oferă un salariu de 900 de lei în România şi 1.000 de euro net lunar în Suedia. Pentru femeile de serviciu, 900 de lei în România şi 900 de euro net/lunar, în Suedia. Pe lângă asigurările din România, angajatorul mai plăteşte o asigurare medicală pentru lucrătorii detaşaţi. Încadrarea se face pe firma din România cu detaşare în Suedia. Cazarea este plătită de angajator, iar transportul va fi suportat de candidat.

În Germania şi Danemarca

Din Germania provin 95 de locuri de muncă în meserii diferite. Astfel, sunt oferite şase locuri de muncă pentru cameriste, 26 pentru ospătari, 20 pentru bucătari, 20 pentru personal din industria gastronomică de sistem, şase pentru ajutor de bucătar, trei pentru sudori, trei pentru electricieni şi zece pentru educatoare. „Pentru majoritatea posturilor este necesară cunoaşterea limbii germane, dar sunt şi posturi unde este nevoie doar de limba engleză”, a explicat consilierul Eures.
Pentru românii care doresc să muncească în agricultură în Danemarca, la cules de mazăre, sunt oferite 100 de locuri de muncă. Selecţia candidaţilor va fi făcută în luna decembrie la Slobozia.
Informaţii suplimentare despre ofertele de locuri de muncă în străinătate pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor