Rozalia Bot-povestea unui vis

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
2Comentarii
Rozalia Bot-povestea unui vis
Este designerul cu cea mai mare ascensiune naţională într-un an de la apariţia pe catwalk-uri.

Tânăra uşor fragilă are o putere interioară de nebănuit. Reuşeşte să fie o fiică bună, o mamă şi o soţie dedicată şi un designer activ. În ultima vreme, Rozalia este invitată din ce în ce mai des la evenimente în care se spun discursuri motivaţionale. Povestea ei fascinează, electrizează şi energizează asistenţa. Vineri seara, la 11even, pe scena Teatrului Regina Maria, Rozalia Bot a spus povestea unui vis ce părea imposibil de atins. O poveste ce începe într-un sat înainte de a se naşte. Povestea începe cu bunica Rozaliei care croia cămăşi impecabile pentru bunicul, dar fiindcă mentalitatea satului de atunci nu-i permitea să trăiască din asta a rămas doar în acel stadiu. Continuă apoi povestea cu picturile minunate ale mamei Rozaliei, un talent care multă vreme a rămas în stare latentă.

„Nimic nu e întâmplător: mama a învăţat apoi să brodeze, iar talentul ei a devenit manifest: brodează de 50 de ani.Visul meu personal începe din momentul în care croiam pentru păpuşi şi mi-a fost limpede că asta vreau să fac toată viaţa. Am fost un elev bun, iar cei din jurul meu au considerat că trebuie să fac şcoală. Şi aşa am decis să devin educatoare, dacă tot nu puteam să fiu designer, atunci să fiu tot un fel de creator, un designer pentru suflete. 20 de ani am pus visul meu într-un colţ al inimii”, a spus Rozalia. În paralel cu liceul pedagogic a luat lecţii de desen la Școala Populară de Artă. 13 ani a lucrat în învăţământ şi mereu şi-a dorit să evolueze. A urmat pshihologia şi a devenit psiholog la o şcoală. Între timp, când era educatoare, l-a cunoscut pe soţul său care era director la şcoala din sat. Între timp a încercat din nou să-şi urmeze visul şi a devenit studentă la Arte. „Doi ani a fost cumplit, aveam şi o mică afacere, nu ajungeam niciodată la timp la cursuri, eu cea care îmi doream să învăţ. Între timp am rămas însărcinată, o sarcină cu probleme şi din nou mi-am pus visul într-un colţ al inimii. Am născut înainte de 7 luni un copil de 1,5 kg –care e azi un isteţ şi din nou nu mă mai puteam gândi la visul meu. La mai puţin de doi ani am rămas din nou însărcinată. Îmi cumpărasem nişte maşini second hand , îmi închiriasem un spaţiu mic într-o fostă bucătărie a unui restaurant…Din nou s-a născut un copil cu 1,5kg. Mi se părea că întregul Univers are 2,300kg, 2,400kg atât cât îmi spuneau doctorii că a mai pus copilul pe el”, a spus Rozalia. A venit apoi clipa în care a spus că e momentul pentru visul ei, a reluat cu forţă prima colecţie, şi-a pus piesele colecţiei într-un geamantan şi a plecat la Bucureşti să afle părerile specialiştilor. Ce a urmat apoi a surprins-o şi pe ea: a început să fie invitată în tot felul de evenimente de fashion, iar acum a fost invitată de o profesoară de la Arte la un show de modă la Londra. Sfatul Rozaliei: ”Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu! Unde-i El cu harul său, niciodată nu-i prea greu”.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor