Ruhama a sensibilizat norvegienii

De Cristian Horgoș
Postarea evidenţiată de Ruhama FOTO: FACEBOOK
Postarea evidenţiată de Ruhama FOTO: FACEBOOK
La finale proiectului finanţat de nordici cu 75.000 de euro, Ruhama se mândreşte şi cu postarea unui voluntar.


Luni, între orele 10:15 şi 12.00, tineri şi adulţi implicaţi în acţiuni comunitare de promovare a voluntariatului civic comunitar se vor întâlni la sediul Fundaţiei Ruhama din str. Universităţii nr.4.

În faţa ziariştilor interesaţi, persoanele angrenate de Ruhama vor discuta despre impactul proiectului «Tineri din România şi Norvegia – Promotori ai voluntariatului civic comunitar», proiect implementat de Fundaţia Ruhama din Oradea în parteneriat cu Primăria Oraşului Bergen din Norvegia, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu o finanţare nerambursabilă în sumă de 74.970 euro. Proiectul s-a derulat în cinci localităţi bihorene: Tăşad, Diosig, Oşand, Tămaşda şi Ineu.

Pe post de «intro», responsabilii Ruhama evidenţiază „o postare relevantă asupra impactului proiectului asupra tinerilor norvegieni implicaţi”. Astfel, unul dintre voluntarii norvegieni veniţi în România vara trecută, a postat ca poză de cover la Facebook-ul personal, o fotografie din comunităţile de romi din Bihor, cu un mesaj adresat norvegienilor care interacţioneză cu romii din România aflaţi în Norvegia.

„Equal fellows”

„Rromii sunt discriminaţi chiar şi în propria lor ţară şi trăiesc, în cele mai rele cazuri, chiar şi în asemenea case pentru că nu iau oportunităţile pe care le-ar putea lua, doar fiindcă sunt rromi. Sper că toată lumea le va oferi respectul pe care îl merită ca persoane egale cu noi când îi vedem pe străzi, aici, în Norvegia. Urez Crăciun fericit tuturor norvegienilor, imigranţilor, refugiaţilor şi, din partea mea special, rromilor”, a postat, în engleză şi norvegiană, voluntarul Steinar Litland.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !