S-a dat start la mobilitatea dascălilor

De Crina Dobocan
S-a dat start la mobilitatea dascălilor
Posturile vacante pentru anul şcolar următor vor fi repartizate în şedinţa publică din 28 februarie.

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care sunt interesate să obţină un post complet de titular la şcolile din judeţul Bihor sunt invitate să participe la etapele de repartizare a posturilor vacante. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a pus la dispoziţia cadrelor didactice calendarul şi metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Potrivit inspectorilor responsabili cu managementul resurselor umane, Alin Nova şi Horea Abrudan, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se vor constitui catedrele cadrelor didactice titulare pentru anul şcolar următor şi se va analiza posibilitatea de întregire a normei didactice pentru titularii în două sau mai multe unităţi de învăţământ sau de pe două discipline pe una singură. Tot atunci, cadrele didactice detaşate în interesul învăţământului pentru restrângere nesoluţionată într-o unitate de învăţământ unde există post/catedră şi este vacant, pot solicita transferul. Informaţiile vor fi transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor până astăzi, 14 februarie.

Calendar

„Cadrele didactice cărora unităţile de învăţământ unde sunt titulare le pot asigura cel puţin o jumătate de catedră, dar nu o catedră completă, se află în situaţia de completare de normă. Acestea trebuie să-şi înregistreze cererile de completare a normei didactice la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi trebuie să participe la şedinţa publică din 28 februarie. Totodată, cadrele didactice care solicită completarea normei didactice pe fracţiune de catedră din mediul rural, o pot face şi pe perioadă nedeterminată”, a precizat inspectorul Alin Nova.

Dascălii aflaţi în restrângere de activitate trebuie să ţină cont că publicarea posturilor va fi realizată menţionând modul de vacantare de către unitatea de învăţământ (posturi propuse pentru şedinţa publică de transfer, care pot fi ocupate şi fără acordul unităţii de învăţământ primitoare, şi posturi propuse pentru transfer prin consimţământul unităţilor de învăţământ, care pot fi ocupate doar cu acordul consiliului de administraţie al unităţii primitoare).

Conform metodologiei, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ pot impune condiţii specifice de ocupare a posturilor.

„Nici nu îmi pun problema ca cineva ar putea influenţa votul Consiliului de Administraţie”, a declarat inspectorul şcolar general Daniel Negrean.

Informaţiile legate de mobilitate, inclusiv calendarul, pot fi găsite pe site-ul www.isjbihor.ro, la secţiunea Resurse umane.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !