S-a modificat „schimbarea”

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
13Comentarii
S-a decis păstrarea locurilor de parcare de pe partea stângă
S-a decis păstrarea locurilor de parcare de pe partea stângă
Închiderea centrului pentru tot restul acestui an ridică, pe lângă problema traficului rutier, şi dilema parcărilor.

Edilii au anunţat deja că străzile Iuliu Maniu şi Traian Moşoiu se vor deschide la două sensuri, pentru a asigura accesul populaţiei în Centru, dar au spus că vor face asta anulând parcările de pe cele două străzi. Evident, nu au luat în calcul nemulţumirea riveranilor. Aceştia au iniţiat o petiţie publică pe internet, reclamând că au primit „sub ştergătorul maşinii o notificare de la Poliţia Locală Oradea” prin care sunt informaţi că nu-şi vor mai putea parca maşinile în faţa locuinţelor, pe străzile Iuliu Maniu şi Traian Moşoiu. „Rămânem fără parcare de la 2 feb2015!!!!!!!!!!! Bine că a venit notificarea cu câteva zile înainte de a se pune în aplicare interdicţia de parcare în FAŢA CASEI!”, se arată în petiţie.

„Dacă sunteţi de acord că nu am fost informaţi nici în presă, nici pe altă cale de începerea acestor lucrări şi întâmpinaţi probleme în a găsi un loc de parcare lângă casă – NU LA 500m/1km – vă rog să semnaţi petiţia online!!! De asemeni cerem Consiliului Local Oradea consultanţă pentru a ne recomanda locuri de parcare în zonă! În zonă sunt doar marcaje galbene şi, cum bine ştim, pe acestea nu putem parca decât un timp foarte scurt!”, se arată în petiţie.

1

Iniţiatorii reclamă faptul că „sunt cetăţeni care şi-au plătit în avans pe 1 an de zile parcarea, cu aceştia cum rămâne? Un proiect aşa de important pentru oraşul nostru ar trebui să înceapă cu dreptul şi nu în stilul tipic românesc!”, mai cer aceştia.

S-au mai gândit

Dacă în urmă cu câteva zile edilii declarau că „parcările din faţa caselor nu sunt pentru cei care locuiesc acolo”, acum au revenit la sentimente mai bune. Mai ales când s-au trezit că zeci de orădeni de pe aceste străzi au cotizat la bugetul oraşului cumpărându-şi abonamente de parcare de riverani. Un astfel de loc costă 20 de lei pe lună respectiv 180 de lei pe an.

„S-a decis că vor rămâne parcările de pe partea stângă a străzilor Traian Moşoiu şi Iuliu Maniu, transtatate cu un metru pe trotuar, între Parcul 1 Decembrie şi intersecţia cu strada Jean Calvin. De la această intersecţie până în Bulevardul Decebal rămâne aceeaşi organizare de trafic, cu sens unic”, ne-a spus Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Urmărire Lucrări din Primărie.

213Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor