S-a semnat contractul pentru Aeroportul Oradea!

De Călin Corpaş
3Comentarii
S-a semnat contractul pentru Aeroportul Oradea!
Vineri, la Bucureşti, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a semnat contractul de finanţare a modernizării Aeroportului Oradea.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa şi comandantul Aeroportului, Gheorghe Pasc, în calitate de beneficiari.

Aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea şi extinderea pistei existente şi a bretelelor de acces la aceasta, precum şi realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare care să poată asigura staţionarea a şase aeronave şi a unui sistem de balizaj luminos ultraperformant. Totodată, va fi realizat şi un sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipaţi cu proiectoare, toate aceste lucrări fiind corespunzătoare normelor Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) şi Reglementărilor Aeronautice Civile Române RACR.

„Astăzi s-a consumat prima etapă, multaşteptată de bihoreni şi orădeni, în acest asalt de modernizare a aeroportului”, a declarat cu această ocazie Cornel Popa.

Printr-un comunicat de presă, CJ Bihor anunţă că lucrările vor fi demarate în următoarele luni şi vor fi finalizate la 30 septembrie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creşterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locală.

Mănescu ne-ar susţine

Potrivit Consiliului Judeţean, Ramona Mănescu a susţinut că este preocupată de impactul pe care dezvoltarea infrastructurii de transport îl poate avea în dezvoltarea economică a unei regiuni. “Vom oferi tot sprijinul şi în viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugată la nivelul comunităţilor locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile oraşe şi să creăm în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge astfel de la aeroport cu uşurinţă în oraşele din apropiere”, a declarat Mănescu, după semnarea contractului.

După semnarea contractului de finanţare, în cadrul unei întâlniri de aproximativ o oră şi jumătate, la care a participat şi directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, ministrul Ramona Mănescu s-a declarat susţinătoarea tuturor proiectelor promovate de Consiliul Judeţean Bihor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor